Doğa MücadelesiManşet

Hasankeyf için Hasankeyf Yaşatma Girişim’inden Barajarock kampı

0
Barajarock Kampı ile ilgili basın açıklaması Tov Ekotopya Sanat ve Ekoloji Cafe'de okundu

12 bin yıllık tarihi antik kent Hasankeyf’i sular altında bırakacak Ilısu Barajının durdurulması için Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi, Dicle Nehri kıyısında Hasankeyf Dayanışma Kampı, “Barajarock“ı kuruyor. Mayıs ayında yapılması planlanan ancak Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle ertelenen Hasankeyf dayanışma kampı Antik Kent’te 19 – 21 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek.

Barajarock Kampı ile ilgili basın açıklaması Tov Ekotopya Sanat ve Ekoloji Cafe'de okundu

Barajarock Kampı ile ilgili basın açıklaması Tov Ekotopya Sanat ve Ekoloji Cafe’de okundu

Dayanışma kampına, daha önce Hasankeyf Yaşatma Girişimi’ne başvuran 400 kişilik bir grubun yanı sıra Türkiye’nin birçok yerinden ve Avrupa’dan birçok delegasyon davet edildi.

Akyüz, “Bu sene temamız Direniş Kültürü”

UNESCO’nun 10 kriterinden 9’nu taşıyan Hasankeyf’in sularda boğulmasına izin vermeyeceklerini belirten Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi Sekreteryası Ömer Faruk Akyüz, “Bu seneki temayı rock’un o direniş kültürüne evirmeyi düşünüyoruz. İsmini de ‘Barajarock’ olarak belirledik. Müziğin ve sanatın Hasankeyf’in tarihiyle birleşerek bir direnişe evrilmesi ile ilgili bir süreci başlatacağız. Davet ettiğimiz sanatçıları da alternatif müzik yapan müziğin direniş kültürü ile bütünleşen gruplardan seçmeye özen gösterdik.” dedi.

Öner, “Amacımız Hasankeyf’in çığlığını farklı kesimlere duyurmak”

5 barajarockHasankeyf’i Yaşatma Girişimi Sözcüsü Kemal Öner ise yaşatma girişimi olarak dayanışma kampı ile Hasankeyf’in çığlığını hem daha çok sayıda insana hem de daha farklı kesimlere ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ilısu barajı yapımının, şimdiye kadar merkezi hükümetin var gücüyle karşı çıkmasına rağmen ilki 2001’de ve ikincisi de 2009’da olmak üzere iki kez durdurulduğunu hatırlatan Öner, uluslar arası ölçekte kazanılan bu başarının ülke çapında da yakalanması ve diğer bölge halklarına da umut olması ve Ilısu barajı benzeri ‘yıkım projeleri’ne hayır diyen tüm bireylerin ve halkların bir araya gelmesini hedeflediklerini ifade etti.

Barajarock Yeşil Gazete’de

Barajarock Kampı ile ilgili tüm gelişmeleri gazetemizin Batman muhabirleri aracılığı ile Yeşil Gazete üzerinden takip edebilirsiniz

(Batman Postası, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.