ManşetSivil Toplum

Kareem Abdul- Jabbar : Ferguson isyanı “Irk değil sınıf savaşı”‘

0

kareem abdul jabbarABD’li efsane basketbolcu Kareem Abdul-Jabbar, Ferguson’da 18 yaşındaki siyah bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından yaşanan olaylarla ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.

NBA efsanesi Ferguson’daki isyan için ‘Irk değil sınıf savaşı’ dedi

Time dergisinde yayımlanan “Yaklaşmakta olan ırk savaşı, ırkla ilgili olmayacak” başlıklı yazısında Cabbar, Ferguson’da yaşananların sadece sistemik ırkçılıkla değil sınıf savaşıyla ilgili olduğunu vurguladı. Yaşanların, ABD’de yoksullara nasıl muamele yapıldığını gösterdiğinin altını çizen Cabbar, Ferguson’daki vahşetinin unutulmaması için sadece ırkçılığa değil sınıf savaşımına işaret edilmesi gerektiğini belirtti.

Sadece ırkçılık olarak bakıldığında, tartışmanın Mike Brown’un ölümünün ayrımcılık olup olmadığı, polisin haklı gerekçelerine dönüşeceğini anlatan Cabbar, sonrasında konunun siyahlar-beyazlar ikiliğinde ele alınacağını söyledi.

Cabbar ayrıca, Ferguson’daki protestoların ülke geneline yayılması ve beyazların da yozlaşmış politikacıların gönderilmesi, sömürücü işlerin boykot edilmesi, ekonomik eşitliği destekleyen yasal düzenlemelerin yapılması ve geleceğimizle kumar oynayanların cezalandırılması için Afro-Amerikanlara katılması gerektiğini ifade etti.

Cabbar, “Eğer neleri değiştirmek istediğimizin listesine sahip değilsek, çocuklarımızın, komşularımızın ve ailelerimizin ölü bedenleri için tekrar ve tekrar biraraya geleceğiz” dedi.

ABD’li ünlü yazar John Steinbeck’in Gazap Üzümleri romanından “Baskı sadece ezilenleri güçlendirme ve birleştirmeye yarar” ifadelerini alıntılayan efsanevi yıldız, Steinbeck’in haklı olduğunu umduğunu yazdı.

 

Turnusol.biz

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.