DünyaManşet

Ateşkese son, 3 Hamas lideri öldürüldü

0

page_israil-gazzeyi-4-ay-sonra-yine-vurdu_485855075Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in düzenlediği saldırıda 3 liderinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, “Kassam Tugayları, Filistin halkı ve İslam ümmeti için liderlerinin kanını akıtmıştır” denildi.
Açıklamada, hayatını kaybeden liderlerin isimleri Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum olarak açıklandı.

Hamas’a yakın kaynaklar, Kassam Tugayları liderleri, Gazze’nin güneyindeki Refah kentinin Tel es-Sultan bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Saldırıda 4 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını aktaran kaynaklar, söz konusu evin, 9 füzeyle hedef alındığını ve tamamıyla yıkıldığını kaydetti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Kahire’deki müzakerelerin Filistin halkının beklentilerini karşılamayacağından emindik” diyerek Filistin heyetine Mısır’daki müzakerelerden çekilmesi çağrısında bulundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ve Filistinli gruplar arasında Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması yönünde yürütülen müzakerelerin askıya alınmasının ardından İsrail’in Gazze’ye yeniden başlattığı saldırılara değinerek, “Gazze’deki terör örgütlerinin liderleri ve komutanları bizim hedefimizdedir ve hiçbirinin dokunulmazlığı yoktur” dedi.

Netanyahu, Kahire’deki müzakerelere geri dönüşle ilgili bir soruya ise “Kim bizim bir bedel ödeyerek ateşkes sağlanması için çabaladığımızı söylüyor? Biz, ister ateşle isterse siyasetle olsun halkımızın güvenliğini sağlayacak bir zemin üzerinde çalışıyoruz. Mısır’ın gösterdiği büyük çabayı takdir ediyoruz. Biz Mısır’ın girişimini kabul ettik. İsrail Parlamentosu Knesset’teki tüm bakanlar da bunu kabul etti. Kim savaşı durdurmak istiyorsa Hamas’ın yaptıklarını durdurmalıdır. Arap dünyası Hamas’a karşı, kim onlarla beraber Katar, Türkiye ve İran” yanıtını verdi.

İsrail ordusunun Gazze’ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 2 bin 49 kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla Filistinli yaralandı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’ye, 7 Temmuz’da havadan ve denizden, 17 Temmuz’da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır’da yürütülen müzakerelerin ardından kalıcı ateşkes sağlanamamış, Gazze’den roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, Gazze’ye yeniden saldırmaya başlamıştı.

WSJ.com.tr

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.