ManşetYerel

Moda Bostanı’nda otoparka yer kalmadı

0

moda bostanıModa Bostanı’na verilen “otopark” ruhsatı Kadıköy halkının tepkisinin ardından harekete geçen Kadıköy Belediyesi’nin İBB’ye başvurusu üzerine iptal edildi

Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Eski Moda Sabit Pazarı olarak bilinen Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait araziye İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen otopark ruhsatı, Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı başvuru üzerine iptal edildi.

Moda’daki son yeşil alanlardan biri olan ve “Afet Toplanma Alanı” olarak belirlenen yeşil alanda 31 Temmuz günü otopark yapımı için çalışma başlatılmak istenmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği ruhsata dayanarak yapılan çalışma, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından geçici olarak durdurulmuştu.

Kadıköy Moda’da nöbet iki gün boyunca devam ederken, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’ndan kararın yeniden değerlendirileceğine dair bir açıklama gelmişti.

Kadıköy Belediyesi 4 Ağustos’ta İBB’ye ruhsat iptali başvurusunda bulundu. Kadıköy Belediyesi’nin talebini değerlendiren İBB otopark alanı için verdiği ruhsatı iptal etti.

Kaynak: sendika.org

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.