ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu: Ulusalcıları CHP’ye getirdiğim için pişmanım

0

chp ulusalcı kanatCumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının CHP için başarısızlık olduğunu belirterek Kılıçdaroğlu’nın istifasını isteyen CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Mersin Milletvekili İsa Gök, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, İstanbul Milletvekili Nur Serter dün TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek kurultay çağrısında bulunmuştu.

CHP’de ulusalcı kanat olarak bilinen ve Emine Ülker Tarhan’ın sözcülüğünü yaptığı altı milletvekiline  istifasını istedikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çok sert yanıt geldi.

Cumhuriyet’ten Utku Çakırözer’in haberine göre Kılıçdaroğlu Emine Ülker ve arkadaşlarını partili olduklarını unutup, kendi partilerinin çıkardığı adayın aleyhine AKP’den bile daha fazla propaganda yapmakla, Ekmel Bey seçimlerde başarısız olsun diye her türlü çabayı göstermekle, şimdi de yine aynı şekilde AKP’nin içinde Erdoğan ile Gül arasındaki büyük çatlağı gölgelemek için bu tartışmalara zemin hazırlamakla suçluyor.

Kılıçdaroğlu’nun “Hem çalışmayacaksın hem de eleştireceksin. CHP’yi bu eski hastalıktan kurtarmak lazım. Bunu yapmak konusunda kararlıyım” demesi CHP içinde yeni fırtınaların habercisi olarak yorumlanıyor.

Kılıçdaroğlu kendisini istifaya çağıracak yeni bir Kurultay çağrısına ihtimal vermiyor ve CHP’nin tabanı bu çıkışlarından rahatsız olduğunu belirtiyor. Emine Ülker ve arkadaşlarını siyasete taşıyanın kendisi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu “eğer bir hata aranacaksa bunları getiren kişi olarak bende aranması lazım” diye konuştu.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.