ManşetSivil Toplum

Bir yaratıcı proje örneği: Homeless font

0

Barselona merkezli Arrels Vakfı evsizlerle ilgili dikkat çekici bir projeye imza attı.

1987 yılından beri Barselona ve Katalanya bölgesindeki evsizlere ilgi çekmek, evsizlerle ilgili sosyal farkındalığı arttırmak ve evsiz kimselerin koşullarını iyileştirmek için çalışmalara başlayan hareket 1997 yılı itibariyle vakıf olarak yoluna devam ediyor. Son yaptıkları projeyle ise seslerini daha geniş kitlelere duyurma ve farklı odakların dikkatini çekmede büyük bir fırsat yakalamış gibi gözüküyorlar.

2013 yılında 1354 evsize ulaşarak konaklama, gıda, sosyal ve sağlık güvencesi sağlayan vakıf, Homeless font (Evsiz yazıtipleri) projesi ile evsiz kimselerin sokakta açtıkları kâğıtlardan ilham alıyor ve onların el yazılarını dijital ortamda kullanılabilecek yazı tiplerine dönüştürüyor.

Adsız

 

Proje ile kişi veya kurumların yazı tiplerini satın alarak sosyal ağlarında ya da kurumsal kimlik olarak örneğin reklam kampanyalarında, ambalaj ve paketlemede bu yazı tiplerini kullanması amaçlanıyor. Projeden elde edilecek gelirle vakfın desteklediği 1400 kişiye yardım edilecek.

loraine

 

İnternet sitesi üzerinden yazı tiplerine ve yazı tiplerine ilham olan evsizlerin hikâyelerine ulaşmak mümkün. 5 yazı tipinin kullanıma açık olduğu sitede, iki yazı tipi yapım aşamasında ve 3 yazı tipinin tasarım desteğine ihtiyacı var.

Ayrıntılı bilgi için www.homelessfont.org

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.