ManşetTarım-Gıda

Kayseri’de bir organik pazar daha

0
Kayseri'de geçtiğimiz sene ilk olarak Kocasinan Organik Pazarı açılmıştı.

Kayseri’de geçtiğimiz haftalarda yeni bir ekolojik pazar açıldı. Talas’ta açılan  %100 Ekolojik Pazar, Kocasinan pazarıyla birlikte şehrin organik sebze/meyve ihtiyacını karşılayan ikinci pazar oldu.

Kayseri'de geçtiğimiz sene ilk olarak Kocasinan Organik Pazarı açılmıştı.

Kayseri’de geçtiğimiz sene ilk olarak Kocasinan Organik Pazarı açılmıştı.

Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Organik Tarımın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında, Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kocasinan Belediyesi , Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği işbirliği ile açılan Kocasinan Erciyes Evler %100 Ekolojik Pazarı geçtiğimiz yıl temmuz ayında hizmet vermeye başlamıştı.

Üreticilerin üretim sezonunun sonlanması sebebi ile Kasım ayına kadar süren Kocasinan %100 Ekolojik Pazarda geçtiğimiz yıl, sezon boyunca domates, biber, salatalık, fasulye, patlıcan gibi sebzeler ve kayısı, elma, üzüm, çilek kiraz gibi meyveler satıldı.

Kayseri’de şu an toplam 10 ilçede, 63 üretici organik tarıma geçiş metotlarıyla üretim ve organik tarım üretimi yapılıyor.

(Buğday/ Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.