İklim KriziManşet

Dünya kavruluyor

0

Japonya’yı kavuran sıcak hava dalgası nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti. 38.8 ° C’ye çıkan sıcaklar yüzünden yaklaşık bin 900  kişinin de hastaneye kaldırıldığı ülke tarihinin en sıcak günlerini yaşıyor.

japonya

14 şehirde sıcaklık rekorunun kırıldığı Japonya, geçtiğimiz sene de aşırı sıcak bir yaz geçirmiş, özellikle 5-11 Ağustos 2013 tarihleri, gelmiş geçmiş en sıcak günler olarak kayda geçmişti. Fakat Japonya bu konuda yalnız değil; geçtiğimiz hafta Arizona’nın Phoenix şehrinde de sıcaklık 46 ° C’ye ulaştı. Phoenix İtfaiye Departmanı, özellikle güneşin tepede olduğu saatlerde vatandaşları evde kalmaları konusunda uyardı.

Bilim insanları, iklim değişikliğinin daha sık ve daha şiddetli sıcak hava dalgalarına neden olacağı konusunda uzun zamandır uyarıyordu. Bu uzmanlardan biri olan Ulusal Doğal Yaşam Federasyonu başkanı  Amanda Staudt, “iklim değişikliğinin arttırdığı sıcak hava dalgaları özellikle yaşlılar, çocuklar gibi hassas nüfus için ciddi sonuçlara yol açıyır” diyor ve ekliyor, “sıcak hava dalgalarının sonucu olarak şehirlerde hava kirliliği artacak, kalp krizi, felç ve astım riskiyle daha da sık karşılacağız”

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.