ManşetSivil Toplum

SON DAKİKA -Klaus Schmidt Göbeklitepe’yi yetim bıraktı

0

Dünyanın ilk mabedi olarak bilinen Urfa Göbeklitepe’nin Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt, hayatını kaybetti. 61 yaşındaki Alman Arkeolog Schmidt’in Almanya’da bulunduğu sırada kalp krizinden dolayı hayatını kaybettiği öğrenildi.

klaus schmidt

Klaus Schmidt kimdir?
Alman arkeoloji profesörü Klaus Schmidt 11 Aralık 1953’da Feuchtwangen’da doğdu. Prehistorya ,Yakın Tarih,Klasik Arkeoloji ve Jeoloji bölümlerini okuyan Schmidt, Heidelberg Üniversitesi ve Erlangen Üniversitesi’nde öğrenim gördü.

1978 yılında Türkiye’ye gelen Schmidt Şanlıurfa Göbeklitepe’de kazı çalışmalarına başladı.Şanlıurfa Müzesi başkanlığında ve Klaus Schmidt bilimsel danışmanlığında kazılar başlamıştır. 2007 yılından itibaren ise kazı çalışmaları Bakanlar Kurulu kararlı kazı statüsüyle ve yine Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Klaus Schmidt’in başkanlığında devam ettirilmiştir. Projeye Alman Heidelberg Üniversitesi Tarihöncesi Enstitüsü de katılmıştır.
Yıllarca sürdürülen ayrıntılı kazı çalışmaları, Neolitik Devrim’i ve hazırlayan koşulları yeniden yazmayı sağlayacak güvenilir bilimsel sonuçlar sağlamıştır.

(Urfa Star)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.