DünyaManşet

Gazze’de Pazar katliamı

0

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları can almaya devam ediyor. Saldırıların yoğunluk kazandığı Pazar günü İsrail savaş uçakları Gazze’nin Şecaiyye bölgesinde saldırılardan kaçan sivilleri hedef aldı. İlk belirlemelere göre savaş uçaklarının bombardımanında en az 60 kişi öldü, 400’den fazla kişi yaralandı.

Şecaiyye dışında Tuffah, Zetun ve Şaif bölgelerinin çok ağır bombardımana maruz kaldı. Pazar günü saldırılarında Şecaiye dışında da çok sayıda ölüm olduğu, toplam 97 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.gazze-yerlesim

Son saldırılarla hayatını kaybedenlerin sayısı 440’a, yaralananların sayısı ise 3 bin 25’e yükseldi. Filistin kaynaklarına göre hayatını kaybedenlerden 112’si çocuk, 41’i de kadın.

Filistin direnişinin tüm gücüyle savaştığını ifade eden Hamas sözcüleri, “Ateşkes yok, teslim yok. İsrail şartlarımızı kabul edene kadar savaşacağız. Dünyayı kanımızla utandıracağız.” Diye beyanda bulunuyor..

Görgü tanıkları İsrail Gazze’ye yönelik artan saldırılarına rağmen Gazze’den atılan roketlerin durmadığını ve İsrail tarafından sirenlerin duyulmaya devam ettiğini bildiriyor. Çatışmalarda 13 İsrail askerinin öldürüldüğü belirtilirken bir İsrail askerinin Hamas askeri kanadı tarafından esir alındığı öğrenildi.

Al Jazeera’nın haberine göre Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail’in Şecaiyye bölgesini kapalı askeri bölge olarak ilan ettiğini ve bölgeye ambulansların girişine izin verilmediğini söyledi. Kudra, Şecaiyye sokaklarında ulaşılamayan onlarca ceset olduğunu belirtti.

(Ajanslar, Al Jazeera,Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.