Uncategorized

14 Temmuz-20 Temmuz

0

İngiltere İngiltere kilisesi kadınların piskopos olabilmesini onayladı. Oylama sonucu verilen karar kadınların rahip olabilmelerine verilen izinin yirmi yıl sonrasında geldi.

Hollanda mahkemesi 300den fazla Boşnak Müslüman erkeğin ölümünden sorumlu olduğuna karar verdi. Temmuz 1995’te Srebrenica’daki Hollanda arabulucularının kontrolündeki Birleşmiş Milletler bölümünde sığınma arayan Boşnaklar Boşnak-Sırp kuvvetlere teslim edilmişti. Boşnak-Sırp milisleri askerlik çağına gelmiş 7000 Boşnak erkeği Srebrenica’da ve civarında katletmişlerdi.

Moskova yeraltı trenin raydan çıkmasıyla en az 23 kişi öldü, 200 kişi yaralandı.

Ukrayna ordu ve Rusya yanlısı ayırımcılarla çatışmalar devam ediyor. Ukrayna askeri nakliya uçağının vurulmasıyla şiddet yükseldi, öldürülen sivillerin sayısının artmasıyla tekrar bir ateşkese ulaşılması zor görünüyor. Amerika’nın Rus firmalara yeni ambargolar uygulamasıyla rublenin değeri düştü.

Irak Sünni İslamcı Salim al-Juburi parlamento sözcüsü seçildi. Böylelikle Başbakan Nuri al-Maliki’nin Şii’lerin hâkim olduğu hükümete daha fazla Sünni ve Kürt dâhil ederek güçlendirebileceği umut ediliyor. Cihatçılar kuzey ve batıdaki şehirleri ele geçirerek hükümeti tehdit etmeye devam ediyor.

Gine, Liberya ve Sierra Leone’de ebola vakaları geçtiğimiz haftaya göre %14 arttı, toplam ölü sayısı 600’ü geçti

Afganistan bomba yüklü bir arabanın doğu Afganistan’daki kalabalık bir pazarda patlamasıyla 40’dan fazla kişi öldü. Taliban patlamanın sorumluluğu almadı.

Avusturalya karbon vergisini bozarak dünyada sera gazı salımını azaltacak bir kıstası fesheden ilk ülke oldu. Başbakan Tony Abott partisi seçimleri kazandığında karbon vergisi uygulamayacağına söz vermişti. Avusturalya’nın bu hafta Tamil mültecilerle dolu bir gemiyi Sri Lanka’ya geri göndermesi de Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Af Örgütü’nce eleştirildi. (ÖK)

You may also like

Comments

Comments are closed.