DoğaManşet

Tüm nehirler için ‘Büyük Atlayış’

0

Büyük atlayış Avrupa’da ve  Türkiye’nin bir çok yerinde kutlandı. Suyla olan bağlarını yeniden kurmak ve suya sadakatlerini göstermek için yüzlerce kişi bu yıl da Dicle’den Fırat’a, Alakır’dan Burdur Gölü’ne, Akdeniz’den Marmara’ya birçok noktadan nehirlere, göllere ve denizlere atladılar.

Büyük atlayışa katılanların amacı bir yandan nehirlere yapılan müdahalelere dikkat çekerken, bir yandan da nehirlerin, göllerin ve denizlerin bizim için ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduklarını bizzat sularına dokunarak hatırlamak.

Dünya nehirlerini korumak için Avrupa’nın çeşitli ülkelerde yapılan ‘nehirlere atlama’ eylemine bu sene Fethiye de katıldı.

aa_picture_20140713_2783652_web

35 HES projesinin tehdidi altında olan Fethiye bölgesinde nehirlerle ilgili dikkat çekmek için yapılan eylemde, doğa hakkı savunucuları birlikte Kızıldere’ye atladı.

Doğa Derneği’nin düzenlediği eylemde  “Su geleceğimiz, vermeyeceğiz” ve “Gezi’deki ağaçların kökleri suyunu tüm derelerden alacak” yazılı pankartlar yer aldı.

 

aa_picture_20140713_2783656_web

Bu sene Büyük Atlayış etkinliğinin kutlandığı yerlerden birisi de Kazdağlarından çıkan Mıhlı çayının Ege denizine dökülmeden önce geçtiği Başdeğirmen köprüsü idi. Bölgede yapılması dşünülen HES’e karşı seslerini duyurmak isteyen onlarca kişi “Nehirler özgür aksın ” diyerek suya atladılar.

büyük atlayış

Almanya’da ortaya çıkmış olan ‘Büyük atlama’ etkinliği, 2005’ten beri Avrupa’nın farklı şehirlerinde Temmuz ayının ikinci Pazar günleri, Türkiye saati ile 16 00 ‘da gerçekleşiyor.

(Yeşil Gazete)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.