ManşetSivil Toplum

Türkiye Ermenistan Seyahat Fonu devam ediyor

0

Hrant Dink Vakfı’nın, iki komşu ülke halkı arasında doğrudan temasların artırılması ve her alanda işbirliklerinin teşvik edilmesi amacıyla başlattığı Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu devam ediyor.

Mart ayında açılan ilk başvuruların ardından ikinci başvuru tarihi 15 Haziran olarak belirlendi.

vakiflogo_jpeg

Seyahat Fonu, iki ülkedeki gençler, üniversite öğrencileri, üniversite kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, yerel gençlik girişimleri, lise öğrencileri ve öğretmenleri, akademisyen ve araştırmacılar, gazeteciler, sanatçılar, spor kulüpleri, sporcular, iş dünyası ve yerel yönetimlerin komşu ülkeye belirli amaçlarla yapacakları seyahatlere destek vermeyi amaçlayan bir fon havuzu olarak kurgulandı. Vakıf, Seyahat Fonu ile Ermenistan ve Türkiye’den sivil toplum, gençlik ve gönüllülük politikaları, insan hakları ve demokrasi, eğitim, çevre, tarih, kültür-sanat, kalkınma, spor, bölgesel işbirliği ve Avrupa entegrasyonu gibi çeşitli temalar çevresinde gerçekleştirilecek işbirliklerine katkı sunmayı amaçlıyor.

16 aylık bir süre zarfında 200 kişinin Türkiye-Ermenistan arasında seyahat etmesinin hedeflendiği fon, Seyahat Fonu’nu Civilitas Foundation ortaklığında, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Gümrü merkezli Youth Initiative Center (YIC) işbirliğiyle yürütülecek.

Seyahat Fonu, komşu ülkede ortak bulma ve ağ kurma faaliyetleri, fizibilite ziyaretleri, sınır ötesi işbirliği projeleri, proje hazırlık toplantıları, değişim programları, eğitim ve dil öğrenme, akademik işbirliği, araştırma ve tez yazımı, sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük, kültür ve sanat alanında ortak üretimler ve yukarıda belirtilen tematik alanlarda toplantı, panel, seminer, konferans, atölye, sergi, konser ve benzeri etkinliklerin organizasyonu ya da bu etkinliklere katılım amaçlı faaliyet türlerini destekleyecek.

Türkiye ve Ermenistan vatandaşları, Türkiye ve Ermenistan’da ikameti olan bireyler, Türkiye ve Ermenistan merkezli veya bu iki ülkenin birinde faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen grup, insiyatif ve kuruluşlar Seyahat Fonu’ndan yararlanabilecek.

Seyahat Fonu’ndan yararlanan birey, grup ve kuruluşların komşu ülke ile ilgili izlenimleri ve deneyimleri, seyahat sonrası Hrant Dink Vakfı internet sitesi üzerinden paylaşılacak.

15 Haziran’da sona erecek ikinci başvuru tarihinin ardından Eylül, Aralık ve Mart aylarında da başvuru imkanları var.

Başvuru için burayı tıklayabilirsiniz.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.