ManşetYeşil Duyurular

YSGP: Erdoğan, içine düştüğü halden Özdemir’i şeytanlaştırarak çıkamaz

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP), Başbakan Erdoğan’ın Birlik90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’i hedef alan sözleri nedeniyle bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Başbakan Erdoğan’a hatırlatmak isteriz ki, içine düşmüş olduğu sıkıntılı halden, dün başkalarına yaptığı gibi, bugün de Cem Özdemir’i şeytanlaştırarak çıkamaz” deniyor.

yesiller-ve-sol-gelecek-manisadaki-radyasyon-skandali-icin-cagri-yapti-21551

Ne olmuştu?

Cem Özdemir, Erdoğan’ın geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirdiği Köln mitingindeki sert tavrını eleştirmiş, bunun üzerine bugün AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan, Özdemir için ‘Sözde bir Türk, oradaki bir siyasi partinin Eşbaşkanı. Toplantımızın öncesinde ve döndükten sonra kullandığı ifadeler çok çirkin. Sen nasıl demokratsın? Önce sen kökenin itibarıyle mensubu olduğun ülkenin başbakanına bu şekilde konuşamazsın. Nerede milletvekili olursan ol önce haddini bileceksin’ şeklinde konuşmuştu.

Cem Özdemir kendi kişisel web sitesinde yaptığı açıklamada ise  “Sayın Başbakan Erdoğan’ı doğru bulduğum kararları için övdüm, doğru bulmadığım kararları için ise eleştirdim. Bu tavrımı ileriki zamanlarda da sürdüreceğim. Mevcut tartışmalar ve siyasi durum, görünen o ki farklı seslere yer bırakmayacak kadar gerginleşmiş halde. Hükümet ve muhalefet temsilcilerinin birbirlerine karşı aşırı üsluplarını sürdükleri ve birbirlerini dinlemedikleri müddetçe, Türkiye toplumunun kendi içinde kutuplaşmasının önüne geçilmesi imkânsız hale gelecektir. Kişisel sataşmalara cevap vermekten imtina ediyorum. Karşılıklı saygıdan vazgeçilmemesi gerektiği kanaatindeyim. Bu da demokrasinin bir parçasıdır” açıklamasını yapmıştı.

YSGP, Erdoğan’ı itidale davet ederek “Başbakan Erdoğan fıtratından kaynaklanan ilgisizliği nedeniyle farkında olmayabilir ama Türkiye’nin tüm demokrat ve özgürlükçüleri, Cem Özdemir’in geçmişte olduğu gibi bugün de, doğrudan, adaletten yana takındığı tutuma en yakından şahididir” dedi.

Açıklamanın devamı şöyle: 

“Cem Özdemir aktif politikaya katıldığı 1990’ların ortalarından beri ezilenden yana ortaya koyduğu tavrından dolayı, demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, barış, insan hakları, kardeşlik gibi değerlerden nasibini almamış çevrelerce çokça eleştirildi. Çünkü Kürt sorununda barışçıl çözüm istedi; işkenceye son verilmesini savundu; insan haklarına saygı gösterilmesinde ısrar etti; daha ikinci toplantılarında Cumartesi Anneleri’nin yanında yer almaktan çekinmedi. 1996’da Güçlükonak katliamından sonra bölgeye giderek insan hakları mücadelesine hep destek oldu. Bu topraklarda yıllardır ayrımcılığa ve haksızlığa maruz kalmış Alevi, Çerkes, Ermeni yurttaşların yanında durmaktan sakınmadı. Gezi Parkı’nda kentini savunanlardan, Mersin’de, Sinop’ta ‘nükleere hayır’ diyenlerden desteğini esirgemedi ve hep onların yanında yer aldı.

Cem Özdemir Türkiyelilerin haklarını Avrupa’da da sonuna kadar savunmuştur. Türkiye’nin AB’ye üye olmasını, eş başkanı olduğu partisi içinde en baştan beri savunmuş, Almanya’da yaşayan Türkiyelilerin çifte vatandaşlık haklarını tekrar kazanmaları için ciddi uğraş vermiştir.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak Başbakan Erdoğan’a hatırlatmak isteriz ki, içine düşmüş olduğu sıkıntılı halden, dün başkalarına yaptığı gibi, bugün de Cem Özdemir’i şeytanlaştırarak çıkamaz. Bunun ne dostlukla, ne de diplomatik nezaketle ilgisi vardır.

Türkiye halkları gerçek dostlarını, siyasal ihtiraslarıyla toplumu kutuplaştırmaktan çekinmeyen ve giderek yalnızlaşan, yalnızlaştıkça saldırganlaşıp, önüne gelen herkese, itiraz eden her sese kılıç sallayan politikacılardan öğrenecek değildir.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.