Uncategorized

22 Nisan 2014

0

Türkiye’de 5 yılda 14 bin çocuk kayboldu, 834 tanesi hala aranıyor

Jandarma Genel Komutanlığı “Kayıp Çocuklar Çalıştayı”nda çocukların kaçırılmasının en önemli nedenlerinin organ nakli, çocuk işçiliği ve terörizm olduğu söylendi. Türkiye’de son 5 yılda jandarma bölgesinde her gün 7 çocuk kayboluyor ve 6’sı bulunabiliyor. Jandarma bölgesinde son 5 yılda 14 bin 412 çocuk kayboldu, bu çocukların 13 bin 528’inin bulundu, 834 çocuk ise hala aranıyor. Önceki yıllarla birlikte kayıp çocuk sayısının hâlâ bin 449.

Mansur Yavaş Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu

Twitter’da açıklama yapan Yavaş, “Bugün bireysel başvuru hakkımı kullanarak AYM’ne başvurumu yaptım. Ankaralıların iradesinin sonuca doğru yansıması artık AYM’nin elinde. Hepimizin hukukun üstünlüğüne ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde AYM’nin başvurumuzu adil bir şekilde ele alacağına inancım tamdır” dedi.

CHP milletvekili İnce: “Yalova’daki seçimler Başbakan talimatıyla iptal edildi”

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce iptal edilen Yalova seçimleriyle ilgili “30 Marttan önce Başbakan Yalova’ya gelmemişti hiç. Şimdi Yalova bakan, başbakan akınına uğrayacak. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru falan yapmayacağız, biz çünkü mahkemelere değil milletin vicdanına güveniyoruz” dedi. Seçimler 1 Haziran’da yapılacak.

Şırnak Silopi’de okul bahçesine atılan gaz öğrencileri hastanelik etti

Silopi İlçesi’nde Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu’nda, bugün öğlen saatlerinde okuldan çıkan öğrencilerden birkaçı, iddiaya göre okul yakınında bulunan adliye binası önündeki polisleri taşladı. Atılan taşlardan biri bir polis memurunun başına isabet edip yaralayınca, polisler gaz bombası attı. 2 gaz bombası, okulun bahçesine düştü. 5 ve 6’ncı sınıf öğrencisi 12 öğrenci gazdan etkilenerek fenalaştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.