Uncategorized

22 Nisan 2014

0

Kuzey Kore’de nükleer hareketlilik
Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin nükleer test alanında faaliyeti arttırdığını açıkladı. Faaliyetin zamanlaması manidar; bu cuma itibariyle doğru ABD Başkanı Obama Japonya ve Güney Kore’ye gidip Kuzey Kore’deki nükleer tehlikesi hakkında ikili görüşmelerde bulunacak.Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Pyongyang yönetiminin sürpriz bir nükleer deneme yapma hazırlığında olabileceğini ya da böyle bir eylemde bulunacakmış izlenimi yaratmaya çalıştığını belirtti.

Biden Ukrayna’da
Ukrayna’nın başkenti Kiev’e giden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bugün geçici hükümetin yetkilileri ile görüşecek.
Joe Biden’in, ülkesinin Kiev yönetimine teknik destek vereceğini açıklaması bekleniyor. Bu desteğin ekonomik ve enerji konularında danışmanlık içerecek. Biden’in Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile yapacağı görüşmede de ülkede 25 Mayıs’ta yapılacak seçimleri el alacağı belirtiliyor.

Kırım kumar merkezi oluyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın geçen ay ilhak ettiği Kırım’da kumarhane bölgesi yapılmasına izin veren yasa tasarısını parlamentoya gönderdi.Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım’ı Rusya Federasyonu’na bağlayan anlaşmayı imzaladıktan sonra, Kırım’ın ekonomisini canlandırmak için bölgede otel ve kumarhaneler açacaklarını söylemişti.Putin ayrıca imzaladığı bir yasa değişikliği ile eski Sovyetler Birliği ülkelerinde Rusça konuşanlara, Rus vatandaşlığını kolaylaştırdı.

Suriye’de başkanlık seçimleri 3 Haziran’da
3 yıllık Suriye iç savaşı devam ederken 3 Haziran’da seçimlerin yapılacağı açıklandı. 17 Temmuz’da görev süresi dolacak olan Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, bir sonraki yedi yıllık dönem için aday olması ve üç yıldır devam eden ve 150 binden fazla kişinin ölümüne neden olan iç savaşa rağmen kazanması bekleniyor.Seçim için getirilen yeni kurallara göre, başkanlığa aday olmak için son 10 yıldır Suriye içinde yaşamak gerekiyor. Bu kural, Esad muhalifleri arasında olan ve yurt dışında yaşayan önemli isimleri seçim dışı bırakıyor.Suriye dışında yaşayan vatandaşlar için oy kullanma tarihi ise 28 Mayıs olarak belirlendi.

Yemen’de 55 El Kaide militanı öldürüldü
Yemen’de en az 55 El Kaide militanı öldürüldü. Ülkenin İç İşleri Bakanı, ABD’nin insansız uçaklarının işin içinde olabileceğini iddia etti. Geçtiğimiz pazar günü başlayıp pazartesine kadar devam eden ve örügütün kamplarının konuşlandığı Güneydoğu Yemen kırsalına gerçekleştirilen saldırıda, El Kaide’nin kilit noktalarındaki isimlerin de öldürüldüğü söyleniyor.

Yunanistan’da kriz yükseldikçe erkeklerin intihar oranı artıyor
Portsmotuh Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, Yunanistan’da gelir kesintileri ve erkeklerin intihar oranı arasında doğrudan bir bağ var. Araştırmayada, 2009-2010 yılları arasında zirveye tırmanan ekonomk kriz döneöinde 500’den fazla erkeğin intihar ettiği söyleniyor. Ayrıca 45-89 yaş aralığındaki erkeklerin maaş kesintileri nedeniyle intihar etme oranının daha yüksek olduğu söyleniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.