ManşetSpor

PEC Zwolle’den tarihi zafer

0

Hollanda Kupası Finali’nde PEC Zwolle, şampiyonluğun güçlü adayı Ajax karşısında tarihi bir başarının altına imza attı. Ajax’ı Hollanda Kupası Finali’nde 5-1 gibi net skorla mağlup eden PEC Zwolle, gelecek sezon Avrupa Kupa’larında mücadele etme hakkını kazandı

Olaylı Hollanda Kupa Finali maçı sonrası PEC Zwolle'li oyuncuların kutlamarı görülmeye değerdi.

Olaylı Hollanda Kupa Finali maçı sonrası PEC Zwolle’li oyuncuların kutlamaları görülmeye değerdi.

Hollanda Kupası Finali’nde PEC Zwolle ile Ajax karşı karşıya geldi. Feyenoord’un sahası olan De Kuip’de oynanan maçta PEC Zwolle, Ajax’ı 5-1 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Ajax’ın tek golü 3. dakikada Ricardo Van Rhijn’den geldi. PEC Zwolle’e galibiyeti getiren golleri 8 ve 12. dakikada Ryan Thomas, 22 ve 34. dakikada Guyon Fernandez, 50. dakikada Bram van Polen kaydetti.

Roterdam, Ajax taraftarı ve yine olay

PEC Zwolle ve Ajax arasında Feyenoord’un sahası olan De Kuip’de oynanan Hollanda Kupası Finali’nde Ajax taraftarının tepkisi damgasını vurdu. Mücadelenin başlamasıyla sahaya yanıcı maddeler atan Ajax taraftarları maçın yarım saat durmasına neden oldular. Futbolcuların soyunma odasına gitmesine neden olan olay sonrasında, Ajax’ın ve Manchester United’ın efsanevi kalecisi Edwin Vander Sar sahaya inerek,  seyircilerden ” bu saçmalığa bir son verilmesi gerektiğini” dile getirdi.

Kale arkasında bulunan Ajax taraftarları, PEC Zwolle'in ilk atağında ceza sahasına yanıcı maddeler atmaya başladılar.

Kale arkasında bulunan Ajax taraftarları, PEC Zwolle’in ilk atağında ceza sahasına yanıcı maddeler atmaya başladılar.

Beş yıl önce olaylı Feyenord-Ajax maçı sonrası 5 yıl De Kuip Stad’ında maç izlemesi yasaklanan Ajax taraftarları yasağın kalmasından sonraki ilk maçta yine olay çıkardılar. Maç sırasında ve sonrasında yaklaşık 35 kişi çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alındı.

104 yıllık tarihte bir ilk

PEC Zwolle takımının Yeni Zellanda’lı genç  forveti Ryan Thomas, final maçında iki gol atarak takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Hollanda Kupa Finali’nde PEC Zwolle forması giyen Türk asıllı oyuncu Mustafa Saymak’ta 90 dakika forma giydi.

1910 yılında kurulan Zwolle, Ajax karşısında aldığı galibiyetle Hollanda Kupası’nı ilk kez müzesine götürmüş oldu. Zwolle, Hollanda Kupası’nda daha önce 1928 yılında RHC Heemstede’e 1977 yılında ise Twente’ye finalde kaybetmişti.

Hollanda kupasını iki kez finalde kaybeden Zwolle, Ajax’ı farklı mağlup ederek kazandığı kupa sonrasında gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazandılar.

(EuroSport, Yeşil Gazete )

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.