ManşetSivil Toplum

Türkiye’nin ateistleri, birleşin!

0

Türkiyeli bir grup ateistin örgütlenme çalışmalarının sonunda ülkenin ilk ‘Ateizm Derneği‘ kuruldu.

20140417-ateizm

Dernek sosyal medyada yaptığı açıklamada “Her kim ki bir ateiste, bir dinsize haksızlık eder, hor görür, dini baskı uygular, Ateizm Derneği’ni karşısında bulur! Artık hiç bir ateist, hiç bir dinsiz kendini yalnız hissetmeyecek. Ne mahkemede, ne de sokakta! Kadıköy’deki dernek merkezimize çayımızı içmeye, salyangozumuzu yemeye bekleriz arkadaşlar.” denildi. Dernek, Kadıköy’de bulunuyor.

‘Ateizm Derneği Girişimi’ adıyla çalışma yürütenlerden Tolga İnci ve Ahmet Balyemez’le geçen mart ayında Agos’tan Özgür Çağlar‘a konuşmuştu. İnci ve Balyemez özetle şunları anlatmıştı:

“Bir grup ateist olarak internet üzerinden bir araya geldik. Birinin başı sadece ateist olarak derde girdiği zaman çalabileceği bir fiziki kapı olmalı, hukuki destek verilmeli dedik.

Türk Ceza Kanunu’nunda yer alan bazı maddeler nedeniyle Sevan Nişanyan ve Fazıl Say gibi göz önündeki ateistler yakın zamanda bazı davalara muhatap oldu. Türkiye ’de artık neredeyse ‘Ben ateistim’ demek dine hakaret anlamına gelmeye başladı. Başbakan’ın ‘Ateist teröristtir’ tarzında lafları normal karşılanır hale geldi.

Ateistler olarak ‘Biz de buradayız!’ dememiz gerekiyor. ‘Artık ne mahkemede, ne sokakta hiçbir ateist kendini yalnız hissetmeyecek’ dedik ve bu şekilde başladık.(…) Ateistlere açılan davalara bakarsak, bu davalar gerçek! (…) Biz herhangi bir ideolojiye bağlı değiliz. Ateizme ideolojik değil, bilimsel yaklaşmak istiyoruz.”

Dernekle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

(Radikal/Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.