EğitimManşet

Şimdiki MEB harika!

0

Yazar Aziz Nesin’in 47 yıl önce yazdığı ‘Şimdiki Çocuklar Harika‘ kitabını öğrencilerine tavsiye eden 13 Türkçe öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldı.

indir (4)

İstanbul Bahçelievler Kumport Ortaokulu’nun  5. ve 6. sınıf öğrencilerinin Türkçe öğretmenleri 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrencilerine kitap tavsiye listesi hazırladı. Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu‘nun haberine göre; liste içinde, Aziz Nesin’in ‘Şimdiki Çocuklar Harika’ kitabı da bulunuyordu.

Gerekçe aynı: Türk aile yapısına uygun değil

Ancak okul yönetimi 13 Türkçe öğretmeni hakkında inceleme başlattı. MEB’in Alo 147 şikayet/ ihbar hattı üzerinden velilerin şikayetleri üzerine başlatıldığı belirtilen soruşturmaya “kitapta Türk aile yapısına uygun olmayan ve küfürlü içerik bulunması” gerekçe gösterildi. Bugün, 13 Türkçe öğretmeni adına okulun Türkçe Zümre Öğretmenler Kurulu Başkanı’nın ifadesi alınacak.

Öğretmenlerin kılavuz kitabında tavsiye ediliyor

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyesi Barış Uluocak, “Kitap, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkçe öğretmenleri için hazırlanan kılavuz kitapta 5. ve 6. sınıf öğrencileri için tavsiye edilen bir kitap. Tavsiye edilmese de Aziz Nesin kitabı bu” değerlendirmesini yaptı.

Aziz Nesin’in 1967’de yazdığı bir roman bugüne kadar 65 baskı yaptı. Eser Ahmet ve Zeynep isimlerinde iki arkadaşın ayrılıp farklı okullara gitmesiyle aralarında başlayan mektuplaşmalardan oluşuyor.

Kitabın tanıtımında “Bu roman, çocukların büyüklerine karşı haklarını ve kendilerini savunmalarıdır. Bu roman, çocuk eğitiminde gerekli sanılan, günümüzde geçerli birtakım değer yargılarının yanlışlığını anlatıyor” deniyor. Nesin de kitapla ilgili olarak “Salt çocuklar için değil, anababalarla öğretmenler için de yazdım” demişti.

(Sabitfikir/ Yeşil Gazete)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.