DoğaManşet

Kuyubaşı fidanlığı için toplanan imzalar belediyede

0

Feneryolu Mahallesi’nde Kuyubaşı Fidanlığı arazisinde yapılması planlanan cami ve otopark projesine karşı 3300’ü aşkın imza toplandı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunuldu.

kuyubasi_fidanligi_yesil_kalsin_h7322

İstanbul Kadıköy’de Feneryolu Mahallesi’nin tek yeşil alanı olan Kuyubaşı Fidanlığı’nın yerine yapılması planlanan cami projesine karşı mahalle halkı topladığı 3343 ıslak imzalı dilekçeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sundu. Mahalleliler, araziye yapılmak istenen cami ve otopark projesinin iptalini talep etti.

Fidanlık arazisine devasa külliye

Fidanlık arazisinde bulunan kültür varlığı olarak tescilli tarihi Tuğlacıbaşı Hacı Mustafa Şevki Efendi Camii’nin hemen bitişiğine bu caminin 5 kat büyüklüğünde dev bir külliyenin inşa edilmesi planlanıyor. Projeye göre 6 dönümlük fidanlık arazisi öğrenci yurdu, kütüphane, meşruta ve cami inşa edilerek yapılaşmaya açılacak. Fidanlık arazisinin altına ise otopark yapılması planlanıyor. Tarihi camiyle aynı parsele inşa edilmesi planlanan cami İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 yılında yaptığı plan değişikliğinde yer aldı.

Depremde sığınılabilecek yer kalmayacak

Mahalle halkı, Kuyubaşı fidanlığı arazisine yapılacak cami ve otopark projesinin çevreyle uyumsuz bir yapılaşma yarattığını, olası bir depremde sığınabilecek yerleri kalmayacağını belirtiyor. Göztepe Gezi Dayanışması, Özgürlük Parkı Halk Forumu ile mahalle sakinleri Kuyubaşı fidanlığının yeşil alan olarak düzenlenmesi talebiyle imza kampanyası başlatmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin araziye dair imar planı tadilatını iptal etmesi için toplanan dilekçeler belediyeye sunuldu.

(Birgün / Yeşil Gazete)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.