Uncategorized

18 Nisan 2014

0

TUSİAD’dan hükümete demokrasi mesajı
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerinden önceki sürecin kutuplaştırıcı siyaset, sert siyasi çatışmalar, yolsuzluk ve devlet içindeki çeteleşme iddiaları ile geçtiğini hatırlattı; “Önümüzdeki dönemin de böyle geçirilmesi durumunda, demokrasinin gelişmesi için toplumun mecali kalmayacak. Türkiye gelişmiş ülke seviyesine ulaşmak istiyorsa, gelişmiş bir demokrasiye de sahip olmak zorunda” uyarısında bulundu.

Şırnak katliamında zaman aşımı
Şırnak’ta 26 Mart 1994 yılında iki köyün bombalanması sonucunda 38 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Olayın soruşturmasına her defasında görevsizlik verilerek dosya sivil ve askeri savcılık arasında gidip geldi. Olayda yaşamını yitiren ve yaralananların aileleri olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı. AİHM’in Türkiye!yi mahkum ettiği dava iç hukukta zaman aşımına uğradı. Mağdur aileler ‘takipçisi olacağız’ dedi.

21 yıl sonra gelebildi, soruşturma için gözaltına alındı
DEP’in eski başkanlarından Yaşar Kaya, 21 yıl sonra dönebildiği ülkesinde 1994 yılındaki bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 27 Şubat 2014 tarihinde Türkiye’ye gelmesi halinde tutuklanamayacağı yönündeki güvencesi üzerine 21 yıldır yurtdışında yaşayan Kaya 1994 yılındaki bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındı. Kaya, polisler tarafından ifadesi alınmak üzere Ankara Adliyesi’ne getirildi. İfadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kaya, ailesiyle buluştu.

Askeri birlikte patlama
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bulunan 2’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı 18’inci Piyade Mekanize Tugayı’nda meydana gelen mühimmat patlaması sonucu 17 asker yaralandı. Patlamanın tank mermisinin ateşlenmesinde meydana gelen kazadan kaynaklandığı öğrenildi.

Tunceli’de yine bar saldırısı
Tunceli’de kadın garson çalıştıran iki birahaneye bir grup gösterici motolof kokteylleri ile saldırdı. Atılan molotoflar nedeniyle 2 birahane yanarak kullanılmaz hale gelirken, saldırganları polis gaz bombası ve tazyikli su kullanarak dağıttı.Tunceli’de önceki yıllarda kadın garson çalıştıran birahanelere yönelik yapılan saldırılarda bugüne kadar 7 kişi hayatını kaybederken, 30’dan fazla kişi de yaralanmıştı.

Urla’daki usulsüz villalara dava açıldı
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sürecinde yayınlanan telefon dinlemeleriyle gündeme gelen, İzmir’in Urla İlçesi Hacılar Koyu’nda villaların bulunduğu 20 hektarlık alanın 1’inci derece SİT’ten 3’üncü derece SİT alanına dönüştüren İzmir 1 No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun kararına karşı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı dört meslek odası dava açtı.

TOKİ başkanlığında görev değişimi
Ahmet Haluk Karabel, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan alındı, yerine Mehmet Ergün Turan atandı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Ahmet Haluk Karabel’in, yerel seçimden önce internete düşen ses kayıtlarında, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan “kupon (değerli) arazileri” kendisinden habersiz sattığı için fırça yediği iddia edilmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.