Uncategorized

18 Nisan 2014

0

Gemi faciasında umutlar tükeniyor

Güney Kore’de gerçekleşen gemi faciasında resmi açıklamlara göre 475 kişiden 26 kişi hayatını kaybetti, 278 kişi ise halen kayıp.  Sahil güvenlik yetkilisi Kim Su-hyun, askeri dalgıçların sert rüzgarlar ve dalgalarla boğuşarak gemiye ulaştıklarını ancak henüz kabinlere erişilemediğini duyurdu. Geminin kaptanı Li Cun-siok, televizyonda yayımlanan demecinde, “Gerçekten çok üzgünüm ve utanç içindeyim. Ne diyeceğimi bilemiyorum” diye konuştu. Bir sahil güvenlik yetkilisi AFP muhabirine, “Açıkçası, bence herhangi birini canlı bulma şansı sıfıra yakın” diyerek umutların tükenmekte olduğunu dile getirdi. Bazı kazazedeler ise  mürettebatın dışarı çıkmayın uyarısı yüzünden çoğu insanın suya atlayıp kurutulamadığını söyledi.

Everest tarihindeki en ölümcül çığ: en az 9 kişi öldü

Everest Dağı’nda 5800 metre yükseklikteki ‘Popcorn Field’ tepesine düşen çığ nedeniyle en az dokuz kişi hayatını kaybetti. Dün sabaha karşı gerçekleşen olayda altı dağcının cesed,ne ulaşıldı. Nepal turizm bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, ‘bölgede Nepalli 14 dağcının olduğunu bildiklerini, fakat kaçının çığdan etkilendiğinin belli olmadığını’ söyledi. Dağcıların, Everest’e tırmanma sezonunun başlangıcı olan Nisan sonundan önce dağa çıktıkları belirtildi. Olayın, Everest tarihindeki en ölümcül çığ olduğu söyleniyor.

Güney Sudan’da Sığınmacıların kaldığı BM üssüne saldırı

Güney Sudan’da Birleşmiş Milletler (BM) üstüne gerçekleşen saldırı sonrasında üste sığınan en az 20 kişi öldü, 60 kişi de yaralandı. Saldırı Güney Sudan’ın Bor kentindeki BM üstüne zorla giren silahlı bir grup tarafından gerçekleştirildi.
BM’nin Güney Sudan’daki yöneticis Toby Lanzer BBC’ye yaptığı açıklama, 350’lik kişilik grubun ana kapıyı kırıp içeri girdiğini ve içerdekilere rastgele ateş açtığını söyledi. BM ait üstte 5 bine yakın sivil sığınmacı bulunuyor.

Şeffaf yönetim isteyen vatandaşlara tutuklama

Çin Mahkemesi, devletin şeffa yönetilmesi için çalışan ‘Yeni Vatandaşlar Hareketi’ üyesi dört aktivisti tutukladı. Aktivistler iki yıldan dört yıla kadar cezaevinde kalacak.

Ukrayna’daki krizi için dörtlü toplantı

Amerika Dışişleri bakanı John Kerry Ukrayna, Rusya, Avrupa Birliği ve Amerikalı üst düzey diplomatların Ukrayna’daki krizi hafifletecek bir dizi önlem üzerine anlaşmaya vardıklarını açıkladı.ABD Dışişleri Bakanı önlemler arasında yasadışı tüm silahlı grupların silahsızlandırılması ve işgal ettikleri binaları barışçı biçimde terkeden tüm göstericiler için af çıkarılmasının yer aldığını söyledi.

Oğlunun katilinin hayatını kurtardı

İran’da cinayetten ölüm cezasına çarptırılan bir mahkum, darağacındayken, son anda idamdan kurtuldu. Maktulün annesi, katilin altındaki sandalyeyi itmek yerine, önce ona bir tokat attı, sonra da affettiğini açıkladı

Dünya’ya en çok benzeyen gezegen keşfedildi

Gökbilimciler, ilk kez Dünya ile aynı boyutlarda ve bilinen yaşama uygun nitelikte bir gezegen gözlemlendiğini duyurdu.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.