Uncategorized

16 Nisan 2014

0

Mahkeme Samast’ın terör örgütüne üyelik suçuyla yargılandığı davayı ana dava ile birleşmesini istedi.

Bianet’in haberine göre Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldüren Samast’ın ”terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davada mahkeme, savcının davayı ana davayla birleştirme talebini kabul ederek İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasına karar verdi.

Mansur Yavaş 30 Mart yerel seçim itirazları için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyor

30 Mart seçimlerine CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak giren Mansur Yavaş, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerdeki usulsüzlük başvurularını reddetmesinin ardından, Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağını açıkladı.

Dolar/TL 2,14 seviyesine yükseldi

ABD verilerinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından doların diğer gelişmekte olan para birimleri karşısında değer kazanmasıyla dolar/TL 2,14 seviyesine kadar yükseldi

“Gül ile Erdoğan henüz Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini konuşmadı”

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, basında çıktığı gibi Cumhurbaşkanı Gül’ün Başbakan Erdoğan ile cumhurbaşkanlığı seçim sürecini konuşmadığını ancak kısa sürede konuşacaklarını söyledi.

Benzin ve motorin litre fiyatına 5 ve 3 kuruş zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, tavan fiyatı uygulamasında baz alınan İstanbul Avrupa Yakası’nda 15-18 Nisan arasında benzinin tavan satış fiyatını 5,04 lira, motorinin tavan satış fiyatını 4,33 lira olarak belirledi. Böylece benzinin litre fiyatı 5 kuruş, motorinin litre fiyatı 3 kuruş arttı.

HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde asıl mesele kalıcı barışın nasıl sağlanacağı”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ise Kürkçü, “Asıl mesele Cumhurbaşkanlığı koltuğuna kimin oturacağı değil, kalıcı barış ve çatışmasızlık ortamının nasıl gerçekleştirileceğidir. Bu ülkenin, Çankaya yolunda koltuk sevdası için terleyenlere ihtiyacı yok. Çözüm süreci nasıl ilerletilecek esas üzerinde durmamız gereken bunlar. Çözüm isteyen hükümet, kalekol yapmaz, parlamentoda, demokratik, yasal adımlarla halkın karşısına çıkar” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.