Emek

TÜMTİS: Gözaltına alınan işçiler serbest bırakılsın

0

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) bugün polisin fabrikaya girerek gözaltına aldığı greif işçileriyle ilgili bir basın açıklaması yayınladı; saldırıyı kınayarak işçilerin serbest bırakılmasını talep etti.

‘Sermaye işçilerin yaşanabilir ücret talebine karşı kaba kuvvet kullandı’

Açıklama şöyle:

‘Taşeronluğa ve kölelik düzenine karşı başlattıkları direnişlerini yaklaşık 2 aydır sürdüren Greif işçileri, bu sabah polis operasyonu ile karşı karşıya kalmışlardır. Jandarma ve polis tarafından yürütülen, onlarca iş makinası, toma ve robokop kıyafetli çevik kuvvet ekiplerinin gerçekleştirdiği baskın sonucunda onlarca işçi darp edilerek gözaltına alınmıştır. Savaş görüntülerini andıran baskın sırasında onlarca işçi yaralanmıştır.
İşçilere kölelik koşullarında çalışmayı dayatan sermaye, onların güvenceli çalışma, insanca ve yaşanabilir bir ücret talebine karşı kaba kuvette başvurmuştur. Taşeron zulmüne karşı mücadele eden işçilerin talepleri sermayenin kolluk güçleri tarafından şiddetle bastırılmıştır.

Greif işçilerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor; gözaltına alınan işçilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz!’

İfade verme işlemi tamamlandı 

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin  (ÇHD) verdiği bilgiye göre, biri çocuk 91 kişi gözaltında. Gözaltında bulunan işçiler susma haklarını kullandı. İfade alma işlemi tamamlandı.  60 kişinin serbest bırakılacağı, kalanların ise savcılığa sevk edileceği söyleniyor.

(Yeşil Gazete)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.