Emek

Kitle örgütleri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağırdı

0

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ortak basın açıklaması yaparak 1 Mayıs için Taksim Meydanı’na çağrı yaptı.

1 Mayıs için Taksim Meydanı’na çağrıyı DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. Beko’ya KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr.Özdemir Aktan eşlik etti.

Kani Beko, “Biz bu ülkenin değerlerini yaratanlar, biz işçiler, kamu emekçileri, hekimler, mimarlar, mühendisler 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağımızı ilan etmek için buradayız” dedi.

‘Dileriz bu sefer sıkıyönetim ilan edilmez’

Beko, “Dileriz 1 Mayıs günü, geçmişte yaşanan 1 Mayıs’larda olduğu gibi sıkıyönetim ilan edilmez. İşçiler özgür iradeleriyle birlik, mücadele, dayanışma günlerini Taksim alanında yerine getirirler”diye ekledi.

Vali ve Emniyet henüz açıklama yapmadı 

Beko, bu yılki 1 Mayıs’ta Gezi Parkı direnişinde yer alanlarla birlikte olacaklarını da sözlerine ekledi. Beko, Vali Hüseyin Avni Mutlu‘ya randevu taleplerinin olduğunu ancak henüz kendilerine bir geri dönüş olmadığını da belirtti.

Mutlu henüz randevu talebine cevap vermezken, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok 1 Mayıs’la ilgili ‘henüz bir değerlendirme yapmadıklarını’ söyledi.

Polis müdahalesi nedeniyle olaylı geçen 1 Mayıs’lar 

2011 ve 2012 yıllarında Taksim Meydan’ında kitlesel olarak kutlanan 1 Mayıs’larda herhangi bir sorun yaşanmazken, 2013 1 Mayıs’ında Taksim dalış tünelleri inşaatı gerekçe gösterilerek meydan kapatılmıştı.

Kentin farklı bölgelerinde gerçekleşen polis müdahalesinde pek çok kişi yaralanmış ve gözaltına alınmıştı.

1 Mayıs 2013’de polisin müdahalesi sonucu çıkan olaylarda gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanan 33 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması dün İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

“İzinsiz toplantı ve gösteri yapmak” iddiasıyla tutuksuz yargılanan 33 kişinin ilk duruşmasında mahkeme, ifadesi alınmayan sanıkların zorla getirilmelerine ve 2911 sayılı yasanın Anayasa’ya aykırı olup olmadığının değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 18 Haziran’a erteledi.

(Hürriyet/Evrensel/Yeşil Gazete)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.