GündemManşet

Okmeydanı’nda 22 yaşında bir genç öldürüldü

0

Dün akşam saat 22.30 sıralarında İstanbul Okmeydanı’nda iki grup arasında arasında sopalı, silahlı kavga çıktı.

Olayda 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetti. Kavgada 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralandı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

burak

DHA’nın haberine göre,  Saat 22.00 sıralarında “Okmeydanı sakini” denen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde toplanarak tekbir getirmeye başladı. Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Kavgada silah sesleri duyuldu.

Kavgada hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun cenazesi Kasımpaşa Deniz Hastanesi Morguna kaldırıldı. Karamanoğlu’nun yakınları olay yerinde toplanarak, cadde üzerinde yürüyüş yaptı.

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, CNN Türk yayınında olayı duyururken her iki grubun da polise sadırdığını iddia etti.

İstanbul Valilik’in dün gece saatlerinde konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle denildi:

“Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Öte yandan Beyoğlu Ülkü Ocakları‘nın resmi Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, olayla ilgilerinin olmadığı belirtildi, Ülkü Ocakları üyelerine itidalli olmaları çağrısı yapıldı. “Ülkücü camianın ismini bu tür provakatif eylemlere karıştıranları şiddetle kınıyor, ülküdaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesini rica ederiz.”

(Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.