ManşetTürkiye

[Özel Yayın] Berkin Elvan’ın ardından neler oluyor?

0
Beşiktaş 1 - 18:00

Yeşil Gazete olarak İstanbul ve Ankara’da 5 muhabirimizle sokaklardayız.

****

Yeşil Gazete’den Özgecan Kara Taksim’den bildiriyor (21:50):

Mis Sokak’ta yaralan bir gösterici sağlık görevlilerince taşınıyor.  Tomanın müdahalesi olduğu için yaralının durumu hakkında bilgi alınamadı. İstiklal Caddesi’nde gruplar toplanmaya çalışıyor. Sloganlar atılmaya devam ediyor.

photo

Kadıköy’ün sokaklarında yer yer barikat girişimleri görülüyor (22:00)

Fotoğraftaki yüzler özel olarak buğulanmıştır.

Kadıköy barikat denemeleri 22:01

Berkin Elvan’ın ölümünün ardından yapılan eylemlere yurtdışından destekler de gelmeye devam ediyor. Stockholm (via @erdierge):

Berkin Elvan eylemlerine bir destek de İsveç'in başkenti Stockholm'den...

Berkin Elvan eylemlerine bir destek de İsveç’in başkenti Stockholm’den…

Yeşil Gazete’den Savaş Çömlek ve yurttaş gazetecisi Vahit Kozacıoğlu bildiriyor (21:42)

Cemevi’ne giden yolda duvarlar “Katil polis” sloganlarıyla bezeli. Cemevi önünde büyük bir ateş yakılmış, insanlar ısınmak için etrafında. Ayrıca bekleyenlere çay ve börek ikram ediliyor.

Yeşil Gazete’den Özgecan Kara Taksim’den bildiriyor (21:40):

Taksim metrosunun meydan çıkışında yaklaşık 200 gösterici, 50 civarı çevik kuvvetin fiziksel müdahalesi ile uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Grup AKM tarafına sürükleniyor. 1 toma hazırda bekliyor.

Yeşil Gazete’den Özgecan Kara Taksim’den bildiriyor (21:07):

İstiklal Caddesi’nde yoğun müdahale var. Toma su sıkmaya devam ediyor. Sokak başlarında çevik kuvvet ekipleri bekliyor. Ara sokaklardaki göstericiler  slogan atmaya devam ediyor.

Yeşil Gazete’den Gizem Hasırcıoğlu Kadıköy’den bildiriyor (20:56):

Polisin gazlı müdahalesi sonucu göstericiler büyük oranda dağıldı. Toplanmaya çalışan göstericilere halk tencere-tavalar ile destek oluyor. Mekan sahipleri camlara “Çocuklar ölmesin, şeker yiyebilsin”, “Cenaze var, bu akşam kapalıyız” yazıları asarak destek gösterisinde bulunuyor.

kadıkoy2

Yeşil Gazete’den Gözde Kazaz bildiriyor (20:58):

Rumeli Caddesi’ndeki göstericilere Valikonağı civarında TOMA da saldırdı. Grup Beşiktaş yönünde çekildikten sonra yeniden toplanıyor.

TOMA Rumeli Caddesi'ne girdi, ancak şu anda görünmüyor...

TOMA Rumeli Caddesi’ne girdi, ancak şu anda görünmüyor…

Çağdaş Hukukçular Derneği (Twitter’da, @CHDİstanbul) İstanbul Şubesi (20:50):

“Gözaltı ve yaralılar için gönüllü avukatların çalışacağı kriz merkezi için 444 52 71 dahili 2’yi arayabilirsiniz.”

Yeşil Gazete’den Gözde Kazaz bildiriyor (20:44):

Beşiktaş’tan yola çıkan grubun ön tarafına polisin gaz bombalı saldırısı başladı. Grup gaz bombalarına rağmen yürümeye devam ediyor, “Sık bakalım” ve “Biber gazı oley” sloganları atılıyor. Grubun ön kısmı Halaskargazi Caddesi’ne ulaşmış durumda.

Beşiktaş'tan yola çıkan grup Halaskargazi'ye ulaştı.

Beşiktaş’tan yola çıkan grup Halaskargazi’ye ulaştı.

Anatolia Hack (Twitter) – 19:55:

İzmir Alsancak’ta yürüyüş devam ediyor.

İzmir Alsancak

İzmir Alsancak

Yeşil Gazete’den Savaş Çömlek bildiriyor (19:45):

İstiklal Caddesi’ni dolduran, bariş bayrakları ve HDP bayraklarinin yogunlukta olduğu yaklasik iki bin kişi  tomadan sıkılan gazlı su ve polisin biber gazı atması nedeniyle ara sokaklara dağıldı. Dağılan protestocular yeniden toplanmaya çalışıyor. Protestocular “Berkin’in katili AKP’nin polisi” slogani atiyor.

Yeşil Gazete’den Gözde Kazaz bildiriyor (19:40):

Beşiktaş’taki eylemciler, Ihlamurdere Caddesi üzerinden Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Büyük bir kalabalık var. Çarşı grubu fişekler yaktı.

kadikoy

Yeşil Gazete’den Gizem Hasırcıoğlu Kadıköy’den bildiriyor (19:39):

Kollektifler, DEV-LİS (Devrimci Liseliler) , Halkevleri, DSİP (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi) Boğa’dan Bahariye Caddesi’ne doğru yürüyüşe başladı. Çok büyük kalabalık Boğa çevresinde beklemeye devam ediyor. Gezi’de öldürülenlerin isimleri teker teker sayılıyor, kalabalık “yaşıyor” diye cevap veriyor.

Atılan sloganlar ise şöyle;

-Gezi’de bir fidan, ölmedin Berkin Elvan

-Hırsız var, katil var

-Faşizme karşı omuz omuza

-Berkin Elvan onurumuzdur

Kadıköy1

Yeşil Gazete’den Gözde Kazaz bildiriyor (19:00):

İstanbul Beşiktaş meydanı tamamen doldu. Kalabalık “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atıyor.

 

Yeşil Gazete’den Savaş Çömlek bildiriyor (18:40):

İstiklal Caddesi üzerinde bekleyiş sürüyor. 30-40 kişilik gruplar cadde arasında ve sokak başlarında toplanmış. Aralarında kasklı ve gaz maskeli protestocular da var. İstiklal Caddesi üzerinde çok fazla polis görünmüyor ama Taksim Meydanı’nda polis birtakım önlemler almış durumda. Şu an genel bir bekleme havası hakim.

Yeşil Gazete’den Gözde Kazaz Bildiriyor (18:32):

İstanbul Beşiktaş’taki Kartal heykeli önünde kalabalık artıyor. Abbasağa Forumu’nun çağrısıyla 19.30’da başlayacak eyleme bir saat kala kalabalık sloganlar ve pankartlarla Berkin Elvan’ı anıyor.

Beşiktaş'ta kalabalık 18.30 itibariyle 2.000 kişiyi geçmiş durumda.

Beşiktaş’ta kalabalık 18.30 itibariyle 2.000 kişiyi geçmiş durumda.

Yeşil Gazete’den Koray Doğan Urbarlı bildiriyor (18:30):

Ankara Kızılay’da saat 18.00’de polis saldırısı başladı. Meydanda ve sokaklarda yaklaşık 15.000 kişi toplanmıştı. Polis gördüğü irili ufaklı her gruba gaz bombasıyla saldırdı. Şu anda Kızılay Meydanı boşaltılmış durumda. Uzaktan görebildiğim kadarıyla Kızılay – Kurtuluş – Demirtepe taraflarında protestocularla polis arasında çatışma devam ediyor. Yine uzaktan görebildiğim kadarıyla protestocular polise havai fişekle karşılık veriyor.

 Yeşil Gazete’den Gözde Kazaz bildiriyor (18:00):

Beşiktaş’ta Kartal heykeli önünde toplanma başladı. Yaklaşık 300 kişilik grup “Katil devlet hesap verecek” “Katil devlet yıkılacak elbet”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Katil var” ve “15’inde bir fidan Berkin Elvan” ve “Beşiktaş uyuma Berkin’e sahip çık” sloganları atıyor. Geziden ölenlerin ismi sayılıyor, kalabalık “Yaşıyor” diye haykırıyor.


Yeşil Gazete muhabir ve editörlerinden Savaş Çömlek bildiriyor (15:35):

Okmeydanı’nda Cemevi önünde 2000 kadar insan toplanmış durumda. İnsanlar gelmeye devam ediyor. Ana yollar halk tarafından trafiğe kapatılmış durumda. Berkin Elvan’ın adli tıptan gelen cenazesi bekliyor. Sokak başlarına ateşler yakılmış, ev eşyaları ve pazar malzemeleriyle barikatlar kurulmuş durumda. Yakın mesafede polis gözükmüyor. Mahallenin uzak bölgelerinde, sokak girişlerinde TOMA’lar ve Akrep’ler konuşlanmış durumda.

“Berkin Elvan onurumuzdur, Berkin Elvan ölümsüzdür, Katil polis hesap verecek” sloganları atılıyor. Cemevi’nin penceresinde Bekin Elvan’ın yakınları olduğu tahmin edilen kişilerin ağladığı ve etraflarındaki kişiler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı görülüyor. Ailesi çok üzgün. Protestocular “Bütün geceyi burada geçireceğiz” diyorlar.

Mahallenin anacaddeleri kızıl bayraklarla donatılmış durumda. Duvarlar Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili sloganlarla dolu. Okmeydanı ve Cemevi etrafında bekleyiş sürüyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.