Uncategorized

10 Şubat 2014

0

Hayata Dönüş Operasyonu’nun gizli harekat emiri

Bianet’ten Ayça Sönmez’in haberine göre Türkiye çapında 20 cezaevinde yapılan Hayata Dönüş Operasyonu’nun, dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve dönemin Jandarma Genel Komutanı Aytaç Yalman imzalı “gizli” ibareli harekat emirleri 14 yıl sonra mahkemeye gönderildi.

Kılıçdaroğlu: “Bu sıradan bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu değil”

CHP’nin MYK ve PM toplantılarında konuşan Kılıçdaroğlu 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili: “Bu sıradan bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu değildir. Uluslararası boyutu olan bir operasyondur. Başbakanın kullandığı tek cümle var, paralel devlet bize operasyon yaptı. Senin bakanlarına rüşveti kim verdi? O genel müdürün evinde o milyon dolarlar niye vardı? Hiç konuşmuyor, bu konulara hiç girmiyor. Soruşturma sırasında savcıya müdahale edilirse, o yargıya müdahale kabul edilir. Bizde bırakın müdahaleyi savcıyı aldılar görevden. Soruşturma sırasında savcının bilgisi dahilinde polisler görevden alınırsa o yargıya müdahale sayılır. Bizde bir iki değil, iki binin üzerinde polis alındı. Yargı kararları uygulanmadı. Yargı kararının uygulanmadığı bir ülkeyiz biz.” dedi.

Aziz Yıldırım: “Fenerbahçe’yi yok etmek için her türlü operasyon yapılıyor.”

2-0’lık Sivasspor deplasman mağlubiyeti üzerine açıklama yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım: “Başka türlü oyunlar oynanıyor. Bir hakemin bu kadar bariz hatalar yapabileceğini düşünmüyorum. Benim yaptığım şeylere şike deniyorsa Türkiye ‘de şike yapmayan takım yoktur. Ben şikeyi kiminle yaptım? Kendilerine hakaret ediyorlar farkında değiller. Herkes kendine çeki düzen versin. Bu kadar mı mantıksız insanlarsınız? Beyinlerinde bir tutulma mı var, bilmiyorum.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: “İnternet sansürü ifade özgürlüğüne aykırı”

TBB Başkanı Feyzioğlu Cumhurbaşkanı Gül’e internet yasasıyla ilgili mektup gönderdi. Gönderdiği mektupta: “Türkiye Barolar Birliği, internete sansür uygulamasını, katılımcı demokrasiye aykırılığı yanında, başta AİHM ve ülkemizin taraf olduğu diğer uluslararası düzenlemelerde tanımlanmış olan ‘ifade özgürlüğü’ne de aykırı bulmaktadır.” yazdı.

Suriye uçağı sınıra yaklaşınca F-16lar kaldırıldı

Genelkurmay Başkanlığı Suriye ‘ye ait bir adet uçağın Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nın güneyinden sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye 2 adet F-16 uçağının gönderildiğini, Suriye uçağının sınıra 3.5 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığını bildirdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.