Kültür-Sanat

Yönetmen Michel Gondry İstanbul’a geliyor

0

Ayakları her daim yerin birkaç santim üstünde gezinen yönetmen Michel Gondry, “13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali” vesilesiyle İstanbul’a geliyor. Hem de koltuğunun altında Noam Chomsky hakkında yaptığı animasyon belgeselle.

michel

“Uzun adam mutlu mu?”

“Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, “Science of Sleep”, “Be Kind Rewind” ve “L’ecume des Jours” filmlerinin unutulmaz yönetmeni Michel Gondry, Noam Chomsky hakkındaki son filmi “Uzun Boylu Adam Mutlu Mu? Noam Chomsky ile Canlandırma Bir Sohbet” filminin Türkiye galasına katılacak.

Björk, Massive Attack, Rolling Stones, Radiohead gibi müzisyenlerin şarkılarına çektiği video kliplerle adını duyuran Gondry, 2001’de ilk sinema filmi olan Human Nature/İçgüdü’yü yönetmişti. Bir önceki filminde olduğu gibi Charlie Kaufmann imzalı senaryosuyla çektiği ikinci uzunu “Eternal Sunshine of the Spotless Mind/Sil Baştan”la 2000’ler sinemasına adını yazdırdı. Yönetmenin vizyona giren son filmi Boris Vian’ın “Günlerin Köpüğü/L’écume des jours” uyarlamasıydı.                    IsTheManWhoIsTallHappy (1)

“!f İstanbul”un “Digiturk Galaları” bölümünde gösterilecek yeni belgeselinde Gondry, Dilbilimci, filozof, tarihçi, mantıkçı, aktivist, siyasi eleştirmen ve yazar Noam Chomsky’nin hayatıyla ilgili sohbetlerini animasyon şeklinde sunuyor.

13-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek “İf İstanbul”un programı bu haftasonu açıklanacak.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.