ManşetSivil Toplum

Hollande’a Pınar Selek çağrısı

0

pınar selekPınar Selek ve İnsan Hakları savuncuları Avrupa’nın başkenti Strasbourg’da, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesin iki adım ötesinde , Fransız Cumhurbalkanı François Hollande‘ın Türkiye ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenledi.

20 Ocak 2014’de düzenlenen toplantıda Pınar Selek dışında Strasbourg Ünversitesi Rektörü Alain Beretz, Sosyalist Parti Strasbourg Milletvekil Philippe Bies, Pınar Selek’le Dayanışma Kolektifinden Pierre Greib ve Irène Tabellion, Pınar Selek için Strasbourg Üniversitesi’nde kurulan Komiteden Jean-Pierre Djukic, Strasbourg Belediye Başkanını temsilen Belediye Meclisi Üyesi ve Soyalist Parti Kadın Hakları Genel Sekreter Yardımcısı Mine Günbay, Pınar Selek’in kardeşi ve Avukatı Seyda Selek ve Pınar Selek’in doktora tez danışmanı Samim Akgönül söz aldı.

Toplantıya Avrupa ve Türkiye basınından birçok gazeteci katılırken konuşmacılar Pınar Selek davasındaki hukuksuzlukların altını çizerek Selek’in daha önce açıklanmış üç beraatini geri istediler. François Hollande’a Türkiye ziyaretinde bu konuya değinmesi konusunda çağrı yaptılar. Bir gazetecinin sorusu üzerine Selek İstanbul’da en çok özlediği şeyin deniz olduğunu belirtip artık ülkesine dönebilmek istediğini tekrar dile getirdi.

(Vivahiba.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.