EmekGündem

THY’de grev bitti 305 işçi geri alınıyor

0

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası arasında 24. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, imzaların atıldığını, her şeyin hayırlarına olduğunu belirterek, “Herkesi işe aldık. 305’ide alacağız.” dedi.

Yaklaşık 7 aydır grevde bulunan Hava-İş Sendikası üyeleri ile THY arasındaki anlaşmazlık toplu iş sözleşmesinin imzalanması ile son buldu. THY ile Hava-İş Sendikası arasında 24. dönem toplu iş sözleşmesi THY Genel Müdürlük Binası’nda imzalandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen sözleşmenin imzalanmasına THY ve sendika yetkilileri katıldı. Sözleşmeyle çalışanların sosyal haklarında ve idari maddelerde de çeşitli iyileştirmeler sağlandığı öğrenildi.

Hava-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, sendika genel başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve yönetim kurulu üyeleri ile THY yönetimi arasında yapılan görüşmelerde mutabakata varıldığı belirtilerek, sözleşmenin 1 Ocak 2013 – 31 Aralık 2015 tarihlerini kapsayacak şekilde imzalandığı kaydedildi.

Anlaşmayla ilgili bilgi de veren Tatlıbal, şunları kaydetti:  “Yapılan anlaşmaya göre ücretlere 1 yıl yüzde 5 + yüzde 3, takip eden yıllar içinse her altı ayda bir yüzde 3 oranında ücret artışı yapılacaktır. Enflasyonun yüzde 3’ten yüksek olması halinde fark 6 aylık dilimler halinde ücretlere yansıtılacaktır. Tüm üyelere bir defaya mahsus olmak üzere 2013 yılında çalıştıkları gün sayısına orantılı olarak 5.500 TL brüt ödeme yapılacaktır. Sosyal yardım ödemesinde ve diğer sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde edilmiştir. Kabin memurlarının yeni işe girişlerinde uygulanan ‘part-time’ çalışma kaldırılmıştır. ‘Rev 3 Uçuş Prosedürü’nün kaldırılması hususunda da mutabakat sağlanmıştır.”

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.