Sağlık

Kestirmek iyidir

0

Kestirmek, beyninizi tazeliyor. Fakat kestirmek bir bilim olduğu kadar bir sanat da olabilir. Mükemmel şekilde kestirmek için Wall Street Journal uzunluğu ve gün içerisinde zamanıyla ilgili tavsiylerde bulunuyor.

Makalede uyku uzmanları 10 ila 20 dakika hızlıca kestirmenin iyice ayılmak için en iyi yol olduğunu söylüyorlar, fakat ne için kestirdiğinize göre diğer süreler de ideal olabilirler:

Hızlıca uyanıklığı/farkındalığı arttırmak için uzmanlar 10 ila 20 dk tesirli bir kestirmenin uygun olduğunu söylüyorlar.

Dr. Mednick’in söylediği üzere zihinsel işler için, 60 dakika kestirmek daha iyi. Kısa dalga uyku da dahil olduğundan olayları, mekanları ve suretleri hatırlamak için yardımcıdır. Kötü yanıysa uyanıldığı zaman bir miktar sersemlik hissedilmesi.

Son olarak 90 dakika bir kestirme uykunun tüm döngüsünü içermesi muhtemel olduğundan yaratıcılığı, duygusal ve bisiklet sürmek gibi faliyetleri içeren otonom hafızayı destekliyor. Dr. Mednick REM uykusu ardından uyanmanın genel olarak asgari uyku ataleti seviyesine denk geldiğini söylüyor.

Bunlara önerilere ek olarak bir şaşırtıcı öneriyse kestirme sırasında bir miktar yukarı doğru oturmak, çünkü bu durum derin uykuya geçisi engelliyor. Ve kendinizi bu kısa kestirmeler sırasında rüya görüyor olarak bulursanız, bu yeteri kadar uyku almadığınızın bir göstergesi olabilir.

Ayrıca kestirmelerinizi planlarken, günün doğru saatine bunu planlamayı unutmayın.

(Yeşil Gazete)

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.