Hayvan Hakları

Atatürk Orman Çiftliği’nde “vahşi/evcil” hayvan mezatı

0

Ankara Büyükşehir Belediyesi, aralarında aslan, kaplan gibi vahşi hayvanların da yer aldığı Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan bazı türleri satacak. Satılığa çıkarılması planlanan hayvanlardan zürafa 220 bin TL değerle ilk sırada yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nde yaşanan ‘barınak sorunu’ ve ‘hayvan popülasyonunun artması’ gerekçeleriyle, bazı hayvan türlerini satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nun hazırladığı ve bu ayki Meclis gündeminde görüşülecek olan raporda, AOÇ Hayvanat Bahçesi’nde barınan bazı hayvanların satış gerekçeleri ve fiyatlarını belirledi.

Hayvan satışıyla ilgili hazırlanan komisyon raporunda şu bilgilere yer verildi:

SAYI FAZLASI VE YER SIKINTISI

“Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü’nce yürütülen 2013 yılı hayvanat bahçesi gelirleri kapsamında belirlenen hayvan satış listemizde bulunan bazı hayvan türlerinde talep yetersizliğinden, doğum nedeniyle sayı olarak sürekli çoğalmalarından ve yeni hayvanat bahçesinde planlanan tür koleksiyonundan dolayı barınaklarda yer sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu nedenle bazı ihtiyaç fazlası hayvanların hazırlanan ve ekte sunulan fiyat tarifeleri ile satılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

VAHŞİ TÜRLERDE ‘RUHSAT’ ZORUNLULUĞU

Vahşi hayvan türlerinin satışı ve takasının sadece hayvanat bahçesi ruhsatı bulunan yerler arasında yapılacağı belirtilen raporda hayvan fiyat listesi ise şöyle:

“Zürafa 220 bin TL, zebra 66 bin TL, kaplan 22 bin TL, aslan ve puma 11 bin TL, ayı 2 bin 420 TL, vaşak-iilki-çakal 2 bin 200 TL, maymunlar 2 bin 200 TL, kızıl geyik 4 bin 950 TL, Ankara keçisi 220 TL, lama 16 bin 500 TL, deve 3 bin 850 TL, rakun bin 375 TL, kanarya 50 TL, tavus kuşu 302 TL, akvaryum balıkları 6 TL, köpekler 150-440 TL.”

(Başka Haber)

You may also like

Comments

Comments are closed.