LGBTİ+Manşet

İzmir’de ilk Onur Yürüyüşü coşkusu; “aşk aşk hürriyet, uzak olsun nefret”

0

İstanbul’da 20 senesini geride bırakan LGBT Onur Haftası bu yıl ilk kez İzmir’de de vücut buldu. Onur yürüyüşünü gerçekleştirmek için 30 Haziran Pazar günü saat 18.30 sularında Alsancak İskelesi önünde bir araya gelen yaklaşık 2000 kişi İzmir Müzisyenler Derneği orkestrasının müzikleriyle kordonu renklendirdi.

19:30’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yürüyen topluluk “batsın, ahlakınız batsın” “aşk aşk hürriyet, uzak olsun nefret” “homofobik/transfobik devlet yıkacağız elbet” “çürük değil eşcinsel, askere de gitmiycez” “tayyip, kaç kaç kaç eşcinseller geliyor” “nefret cinayetleri politiktir” sloganları atarak Gündoğdu Meydanı girişine kadar ilerledi. Gezi Parkı eylemlerine destek veren grupta ayrıca “bu daha başlangıç, mücadeleye devam” “diren Lice eşcinseller yanında” “her yer taksim her yer direniş” sloganları atılırken çatışma haberi alınan İstanbul’a da bin selam gönderildi.

paylaşmak için tklynz / click for to share

Yapılan basın açıklamasında Gezi Parkı direnişlerini ekranlarına taşımayan ya da taraflı haber yapan medyanın tavrı da eleştirildi ve direniş sürecine dair şu ifadelere yer verildi:

“İlk kez yalnız LGBT bireylerin değil, Kürt halkının, Ermeni halkının, Alevi toplumunun, başörtülü arkadaşlarımızın hikayelerini yalancı medyadan değil bizzat kendi ağızlarından dinledik. Bu şekilde bizler, gündelik hayatın dışına itilenler, meydanlarda hiç olmadığımız kadar özgür ve güvende olduk. Bu yüzden bugün, onur haftasının şu son gününde, hep beraber yürüyoruz.”

“ Roboski için, Maraş için, Sivas için, Reyhanlı için, Gazi ve Lice için hep birlikte alanlarda olmaya devam edeceğiz” vurgusu yapılan basın açıklamasında ayrıca Baki Koşar Nefret Suçlarıyla Mücadele Haftası’nda da bir arada olma çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasının ardından Kordon’da çoşkulu yürüyüşüne devam eden topluluk, tekrar Kıbrıs Şehitleri’nden geçti ve Bornova Sokak’a girdi. Kordon’da son bulan yürüyüş boyunca halktan da olumlu tepkiler alan grup dakikalarda alanı terk etmedi.

Haber: Damla Gülmez

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.