Sivil Toplum

Kuzey Kıbrıs’ta Barış Eğitimi Konulu Uluslararası Panel

0

Avrupa Eğitim Sendikaları Konfederasyonu (ETUCE) Mağusa Salamis Otelde, üyeleri Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Persnel Sendikası (DAÜSEN) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTOS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Sendikası (KTOES) ile beraber 17 – 18 Mayıs’ta Kuzey Kıbrıs’ta Barış Eğitimi Konulu Uluslararası Panel  düzenledi.

Panelin açılışını Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Güven Varoğlu, Genel Sekreter Şener Elçil ve Doğu Akdeniz Akademik Personel Sendikası Başkanı Ulaş Gökçe yaptılar.

Yine Eğitim Sendikaları Konfederasyonu (ETUCE) Avrupa Direktörü  Martin Römer ve Başkanı Christine Blower, barış kavramının okullardaki eğitimde kurulması gerektiğinin altını çizen bir konuşma yaptılar.

Prof. Volker Lenhart

Heidelberg Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde çalışan Prof. Volker Lenhart da,  Dünyada çatışmalar yaşanan bölgelerdeki eğitim sistemlerinden örnekler vererek bu bölgelerde ihtiyaç duyulan barış eğitiminin önemi konusunda başarılı bir sunum yaptı.

İkinci gün Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Öğretmenler Platformu Eş Başkanları Constantinos Ahniotis ile Şener Elçil, barışçıl konuşmaları ile Kıbrıs’ta her iki toplumun ortak etkinliklerle okullarda barış eğitimini sağlayabileceklerini ve gelecek için bunun temellerinin bir an önce atılması gerektiğini vurguladılar.

Samimi ve bilimsel verilerle zenginleştirilmiş bir ortamda gerçekleşen uluslararası buluşma, Almanya, İsveç, Belçika, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna-Hersek gibi çeşitli ülkelerden gelen katılımcıların görüş ve katkılarıyla başarıyla tamamlandı.

Haber: Yelda İliç

(Yeşil Gazete)

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.