Bilim-TeknolojiManşet

Hacettepe’de Guinness dünya rekoru kırıldı

0

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümü tarafından düzenlenen rekor denemesi kapsamında 3 bin 34 kişi ile oluşturulan DNA sarmalı ile dünya rekoru kırıldı.

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümü tarafından organize edilen ‘’DNA günü 2013’’ etkinliği bugün gerçekleşti.

Daha önce ABD’nin elinde bulunan ve 2 bin 640 kişi ile kırılan insan DNA’sı sarmalı rekoru, Hacettepeliler tarafından 3 bin 34 kişi ile Guinness hakemlerinin huzurunda kırıldı. Böylece bu rekor Türkiye’ye kazandırılmış oldu.

Üniversite kampüsündeki spor tesisinde bir araya gelen ve Guinness hakemleri tarafından tek tek sayıldıktan sonra içeriye alınan öğrenciler, daha sonra farklı renklerde tişörtler ve şapkalar giyerek DNA sarmalını oluşturdular. Saat 11.30’da başlayan etkinlik 14.00’a kadar sürdü. Zincirlerin oluşturulmasıyla 5 dakika boyunca hakemler sayım yaptı. Çalışmalar sonrasında oluşturulan DNA sarmalı, Guinness hakemleri tarafından havadan çekilen görüntülerin izlenmesinden sonra tamamlanmış oldu.

Guinness hakemi Şeyda Subaşı, rekorun kırıldığını duyurarak rekor sertifikasını aynı zamanda rekorun organizatörü olan Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Mergen’e verdi.

Mergen bu çalışmada amaçlarının toplumu DNA hakkında bilinçlendirmek olduğunu belirtti. Mergen, “Biz her yıl DNA yılı etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz. Yurtdışında bununla ilgili büyük organizasyonlar yapılıyor. Bizde bu yol büyük bir organizasyon yapmak istiyorduk. Rektörlüğümüz ve öğrencilerimiz destek verdi, rekoru kırdık. Burada bulunanların tamamı Hacettepeli, mezunlarımız buradalar” dedi.

(Sol)

You may also like

Comments

Comments are closed.