ManşetMedya-İnternet

Borusan Klasik yayın hayatına başladı

0

Türkiye’nin internet üzerinden yayın yapan ilk ve tek klasik müzik radyosu olan Borusan Klasik yayın hayatına başladı. “Klasik her yerde” sloganıyla yola çıkan Borusan Klasik’e, karnaval.com/borusanklasik adresinden 7 gün 24 saat ulaşılabiliyor.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1bM9I1zXJGc

7/24 Klasik müzik

Borusan Klasik programında, yayın akışının gün boyunca 2’şer saatlik dilimlere bölündüğü hafta içi günlerinde, klasik müzikseverlerin TRT Radyo 3’teki programlarıyla tanıdığı Gaye Çağlayan ve Füsun Özgüç dinleyicileriyle buluşacak. Gaye Çağlayan’ın sunduğu “Müzik Mutfağı” hafta içi her gün 08.00-12.00 arası; “Müzik Mutfağı Ankastre” ise her Perşembe 08.00 -12.00 arası yayında olacak. Yine Çağlayan’ın sunduğu ve her hafta sonu 14.00-16.00 arası yayımlanan “Birlikte” isimli programda oda müziği eserlerine yer verilecek.

Andante dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’nin hazırlayıp sunduğu, her gün 12.00–14.00 arasında yayınlanan “Andante ile Ölümsüz Klasikler” ve aynı saat diliminde her salı yayımlanacak olan “Müzik Takvimi” programında dinletilen yapıtlar hakkında ilgi çekici bilgiler, bestecilerle ilgili anekdotlar ve yorumcuların renkli dünyalarından kısa ve ilgi çekici bilgiler yer alacak.

Tantanalı Huşu’nun “Fanfar Reverans” adlı programı hafta içi her gün saat 16.00–20.00 arası notalarla, ritimlerle, melodilerle, senfonik şiirlerle dinleyiciyle buluşacak, “Fanfar Revarans: Panzehir!” ise “pazartesi sendromu”na ilaç olacak özelliklere sahip.

Füsun Özgüç’ün hazırlayıp sunduğu, klasik müzik repertuarının baroktan minimale, senfonikten vokale, uzun yılların süzgecinden geçmiş klasikleri hafta içi her gün 14.00-16.00 arası “Kuğunun Şarkısı”nda; 18. yüzyılın eğlence müziği “Divertimento” da hafta sonu 18.00–20.00 arası Borusan Klasik’te olacak.

Borusan Klasik’in yayın akışında yer alacak olan “Gümüş Perde: Klasik”, “Konser Saati”, “Bestecilerimiz, Yorumcularımız”, “Gece Klasikleri”, “Hafta Sonunda”, “Arkadaşım Müzik”, “Klasik Tatlar”, “Klasik Durak” programlarının yanı sıra dinleyicileri bilgilendiren “Müzik Müzesi”, “Müzikal Manşetler” ve “Suflör” isimli güncel köşeler bulunacak.

http://karnaval.com/borusanklasik

http://twitter.com/BorusanKlasik

http://facebook.com/BorusanKlasik

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.