LGBTİ+Manşet

Ricky Martin eşcinseller için eşitlik istedi

0
Porto Rikolu pop ikonu Rick Martin, BM Genel Sekretei Banki Moon ve Güney Afrikalı sanatçı Yvonne Chaka Chaka

Porto Rikolu pop ikonu Ricky Martin, BM Genel Sekretei Banki Mun ve Güney Afrikalı sanatçı Yvonne Chaka Chaka

İnsan hakları gününde Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde düzenlenen panele katılan Martin, “eşcinseller olarak eşitlik istiyoruz” dedi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine yönelik şiddetin sonlandırılmasını istedi

BM Genel Merkezi’nde “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” kapsamında düzenlenen “Homofobi ile mücadelede liderlik ihtiyacı” konulu panele BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, sanatçılar Ricky Martin ve Yvonne Chaka Chaka ile birlikte katıldı. BM’de farklı konularda çok sayıda panel düzenlendiğini ama hiçbirinin basından ve dinleyicilerden bu kadar ilgi görmediğini ifade eden Ban, “Ünlü sanatçılar sayesinde ben de bugün ünlü olmanın tadını çıkarıyorum” diye espri yaptı.

Panelde yaptığı konuşmada cinsel ayrımcılığı eleştiren Ban, “Şunu belirtmeme izin verin: Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans kişiler de diğer herkesle aynı haklara sahipler. Onlar da herkes gibi özgür ve eşit olarak dünyaya geldi. Modern dünyada hâlâ birçok ülkede aynı cinsten birini sevdiği için kişilerin cezalandırması üzüntü verici” dedi. Birçok ülkede eşcinselliğin kanunlarla yasaklandığını belirten Ban, demokrasinin “çoğunluğun yönetiminden daha fazla bir şey” olduğunu söyledi.

Panelde konuşan sanatçı Ricky Martin de kendilerine BM Genel Merkezi’ni açtığı için Ban Ki-mun’a teşekkür etti. Martin, cinsel yöneliminden dolayı yıllarca endişe içinde yaşadığını ve kendisine saygısını kaybettiğini ifade ederek, “Herkesten daha fazla hakkımız olsun istemiyoruz. Biz de herkesle eşit olmak istiyoruz, ne eksik ne fazla” diye konuştu. Güney Afrikalı sanatçı Yvonne Chaka Chaka da yıllarca Güney Afrika’da etnik ayrımcılığa karşı savaştıklarını ve başarılı olduklarını anlatarak, cinsel ayrımcılığın da sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

(Kaos GL, Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.