Hayvan HaklarıManşet

Köprüde, “Hayvan Öldüren Yasaya Hayır” eylemi

0

5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası’nda yapılması düşünülen değişiklikleri protesto eden yedi hayvansever aktivist bu sabah 11:00’de Boğaziçi Köprüsü’nde kendilerini köprü korkuluklarına zincirledi. Polis tarafından gözaltına alınan ve Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen aktivistler buradaki sorgularından sonra serbest bırakıldı.

2010’da Taksim Meydan’ında 50 gün süren bir oturma eylemi yapan ve eylem süresince topladıkları 250bin imzayı TBMM’ye teslim eden hayvansever aktivistlerden Tuna Arman, Hayvanları Koruma Kanununda yapılması düşünülen değişiklikler, yaptıkları eylem ve bundan sonraki süreç ile ilgili planları hakkında sorularımıza yanıt verdi.

Aynı zamanda tiyatro ve sinema sanatçısı olan ancak kendisini “hayvansever aktivist” olarak tanımlayan Tuna Arman, 2010 Taksim eyleminde amaçladıkları “hayvanlara şiddet ve tecavüz”ün yeni yasada yer aldığını ancak sokakta ve evlerde hayvanların yok edilmesi yoluna gidilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kendisi ile birlikte köprü eyleminde yer alan arkadaşlarının hiçbir dernek ya da kuruma bağlı olmadan kendi insiyatifleri ile burada bulunduklarını söyleyen Arman, “Kendi hayvanlarımızı, sokakta ya da evde olsun hiç farketmez, kendi canlarımızı korumak için elimizden gelen herşeyi yapacağımızın bilinmesini isterim” diye konuştu.

Tuna Arman’ın dışında Kebire Bozkurt, Sevim Alkoç, Nihal Balbay, Alp Ceylan, Tolga Öztorun ve Barış Soyer’in de katıldığı eylemde eylemcilerin giydikleri tişörtlerin üzerinde “Hayvan Öldüren Yasaya Hayır” ibaresi bulunuyordu.

Taksim’de yaptıkları eylem sırasında, “Bu eylem başarılı olmaz ise köprüye kendimizi zincirleyeceğiz” dediğini ve bugün bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Tuna Arman, “Biz hepimiz evimizde ya da sokaklarda engelli hayvanlara bakan, onlarla ilgilenen insanlarız. Benim yaşamam biçimim bu. Ben evimde birçok hayvan besliyorum. Bu yasa geçip evimize, hayvanlarımızı almaya gelirlerse önce cesedimizi çiğnemeleri gerekir” şeklinde konuştu.

7 Ekim’de Ankara’da yapılacak büyük eylemin sonrasında randevu alınabilirse TBMM’ye gidip iki sene önce teslim ettikleri 250bin imzayı geri isteyeceklerini belirten Arman, ondan sonra ya AİHM’e gideceklerini ya da tüm imzaları yakacaklarını sözlerine ekledi.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.