DuyurularSivil Toplum

Nor Radyo’dan Merhaba

0

“Dünyanın tüm sesleri birleşin” diyerek yaklaşık 4 yıldır yayın yapan Nor Radyo, 24 Eylül Pazartesi günü yeni yayın dönemine başlıyor. Nor Radyo gönüllüleri, bu dönem de çok dilli ve her türlü ayrımcılığa karşı yaptıkları yayınlarıyla dünyanın tüm seslerini bir olmaya davet ediyor.

Bir arada yaşamın, çok kültürlülüğün yankısını ve halkların kardeş seslerini internet yayıncılığında birleştiren Nor Radyo yeni yayın döneminde Türkiye’de konuşulan farklı dillerde yayınlar yapmaya ve tematik içerikli programlar yayınlamaya devam edecek. Yayın akışının www.norradyo.com adresinde yedi gün 24 saat devam ettiği radyoda programlar, Türkiye saatiyle 19.00-01.00 arasında dinleyicilerle buluşacak.

Tematik programlar çoğalıyor

Milliyetçiliğe, her türlü ırksal, etnik, cinsel ayrımcılığa karşı barış, özgürlük, eşitlik ve kardeşlikten yana tavır alan Nor Radyo, yeni yayın döneminde, bu ilkesi doğrultusunda programlarını çeşitlendiriyor. Nor Radyo 24 Eylül’de temalı programlarının sayısını çoğaltarak yayınına başlıyor.

Nor Radyo’nun yeni dönem programları; 60’lı yıllardan bu yana müziğin seyrini ve kendisini konu alacak olan Kulağakaçan, sanatın dünü ve bugününe bakarak güne ışık tutacak olan programNarteks ve medyanın toplumsal cinsiyet politikalarındaki rolünü masaya yatıracak olan Medyanın Cinsiyeti. Haber Fabrikası internet sitesinin editörlerinin yapacağı Lorem Ipsum isimli programda, haftanın konuşulan başlıklarına yan değinilerde bulunulacak ve medyanın manşetine yansımayan öyküler radyo mikrofonundan dinleyicilerle paylaşılacak. Nor Radyo yeni yayın döneminde kültürel etkinliklerin duyurulacağı bir programı da bünyesine katıyor. Program, etkinlik takvimi sunmanın yanı sıra etkinliklerin içerikleri ile ilgili bilgileri, etkinliklerin düzenleyicilerinin ve katılımcılarının görüşlerini de dinleyiciye aktaracak.

Nor Zartonk ve Nor Radyo gündemini aktaran Anuşabur, biraradalıkların seslerine yer veren Çıplak* Sesler, Anadolu’daki ekoloji mücadelesini radyoya taşıyan Ekoloji Mikrofonu ve Ekotopya, kadınların gündemini, var olma çabalarını konu edinen Gin u Gyank, “meselesi” olan programHênik, Ortadoğu gündemini tartışan Ortadoğu Güncesi, ana eksenini Zazalar ve Zazacadan kuran ve doğudan gelen, modern aklın es geçtiği tınıları yansıtan program Hard û Asmen, kendimize dair buluşmalar gerçekleştireceğimiz program Namag bu dönemde Nor Radyo’da yayına devam edecek. Geçtiğimiz dönem yayınına ara veren Zagreb Radyosu ve Bloknot da dinleyicileriyle tekrar buluşacak.

Nor Radyoda bu dönem teması müzik ağırlıklı olan programlar da devam edecek. Cazın tınılarını radyoya taşıyan Jazz Mazz, eskilere bir bakış atan Nostalji programı ve Alevi deyişlerinin türküler ve muhabbetle demlendiği Peyman’da ezgiler çeşitlenerek dinleyicilerle buluşacak.

Sekiz dilde yayın

Nor Radyo’nun yok olmaya yüz tutmuş dillerin ve kültürlerin yaşatılmasına katkı sunma çabası bu dönem de devam ediyor.  Bu yayın dönemine sekiz dilli olarak giren Nor Radyo’da her dile ait bir ya da birden çok program var. Bu dönem Nor Radyo’nun mikrofonundan duyabileceğiniz diller şunlar:Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Hemşince, Lazca, Adigece, Çeçence ve Zazaca.

Nor Radyo bu dönem Kürtçe program sayısını arttırıyor. Bu dönem yayına başlayacak olan Solînisimli programda politik olarak olsun olmasın baskı gören ve bu baskılara cevap veren tüm Kurdî unsurlar konu edilecek. Nor Radyo’nun yeni döneminde devam edecek anadil programları arasında Çerkez halklarını ve kültürlerini tanıtan Nartların Sesi, Lazca’nın Nor Radyo yolculuğu olanŞk’uneburi K’aidepe, Agos Gazetesi Ermenice editörü Pakrat Estukyan’la haftalık yorum programı Orn e Gantsni, Hemşinlilerin öykü ve manilerinin paylaşıldığı Hemşince-Türkçe program Hemşin Öyküleri, Ermeni kültürüne genelin dışından, tersten bakan Getron ve geçtiğimiz dönem yayına ara veren Kürt halkının kültürüne ve tarihine bakış atan Dengê Hêviyê olacak.

Nor Radyo’nun yayın akışına radyonun kendi internet sitesinden ulaşmak mümkün. İletişim için[email protected] e-mail adresi kullanılabilir.

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.