ManşetTürkiye

Devletin gözü Hatay halkına tamamen kapalı

0

Hatay’da düzenlenen “Türkiye-Suriye Kardeşlik Buluşması”na polis müdahale etti. Polisin alanda toplanan kitleyi dağıtmak için biber gazı ve plastik mermi kullanıldığı iddia ediliyor. Hatay’daki olayların hiçbir ulusal basın kuruluşunda yer almaması kafalarda bu konuda devlet tarafından bir baskı yapıldığı kuşkularını uyandırdı.

Hatay’da dün öğleden sonra saat: 17.00′de yapılacağı duyururulan “Türkiye-Suriye Kardeşlik Buluşması” Valilik tarafından yasaklandı. Bu yasağa rağmen alanda toplanan Hataylılar durumu protesto ediyor. Bu talimatın İçişleri Bakanlığı tarafından verildiği öğrenildi. Ayrıca Hatay’da düzenlenecek eyleme katılmak için komşu illerden Hatay’a giden otobüsler polis tarafından durduruldu.

Polis’in eylem için toplananlara gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdığı iddia edildi. Polis’in vatandaşları dağıtmak için üzerine çevik kuvvet ekipleri ve araçları göndermesi olayların büyümesine neden olduğu gelen haberler arasında. Polis’in kilolarca biber gazı kullandığı ve çok sayıda plastik mermi sıktığı gözlenirken vatandaşlar arasında bundan çok sayıda etkilenen var. Saat 20′den sonra özellikle Armutlu mahallesinde gerginlik devam ederken Polis’in çekiliyor gibi yapıp köşelere mevzilendiği sosyal medyada paylaşılanlar arasında.

 

Sosyal medyadan gelen haberlere göre Polis’in attığı biber gazından çok sayıda Hataylı vatandaş etkilenip zarar gördü.

‘Katılımı Engelleyin’

Daha önce Hatay Valiliği kentte yapılacak basın açıklamalarına ve yürüyüşlere izin verilmeyeceğini söylemiş, adı konulmamış sıkı yönetim ilan emiştti.

İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliğine “eyleme diğer şehirlerden katılımı engelleyin” genelgesi gönderdiği öğrenildi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in emriyle Emniyet Müdürlüğü bildiri bastı. Bildiride “Türkiye – Suriye Kardeştir şöleni yasaklanmıştır” denildi.

Dün kentteki reklam panolarına polis tarafından eylemin yasaklandığına dair afişlerin asıldığı öğrenildi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.