Sivil Toplum

Kaos GL’den akademik dergi “Kaos Queer”

0

Kaos GL Derneği yeni yılda yayınlayacağı akademik bir derginin hazırlıklarına başladı. Akademik derginin adının “KaosQueer+ olması planlanıyor

Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (Kaos GL) 4. Olağan Genel Kurulu’nun ardından geçen Aralık ayında yaptığı “Danışma Kurulu” toplantısında hakemli/akademik dergi fikrini tartıştı.

Kaos GL Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Melek Göregenli’nin sorumluluğunda oluşturulan Danışma Kurulu’nun toplantısında ortaklaşılan  “transdisipliner akademik dergi”nin hazırlıkları sürüyor.

Prof. Dr. Melek  Göregenli’nin verdiği bilgiye göre Ekim ayında Ankara’da yapılacak toplantıda çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Bu toplantıda, Danışma Kurulu üyelerinden dergi için bir araya gelen hazırlık biriminin Temmuz ayında yaptığı çalışma ele alınacak ve akademik çağrı çıkacak. Dergi başlangıçta yılda iki sayı olarak planlanıyor, süreç içinde mevsimlik periyoda geçilebilecek.

Transdisipliner akademik dergi
 
Danışma Kurulu’ndan dergi hazırlık sürecinde bir araya gelen ekip, “akademik disiplinler ve çalışma alanları arasında yeni bir ilişkilenme tarzı araştırıyoruz” dedi ve ekledi, “disipliner sabitliklerin ve donma noktalarının da ötesinde tasavvur ettiğimiz bu ilişkiyi transdisipliner olarak tanımlıyoruz.”

Transdisiplinerbir perspektifle yola çıkan ve hakemli bir yayın olarak düşün/eylem dünyasına merhaba demeye azırlanan KaosQueer+, ‘bilgi’nin cinsiyetlendirilmişliğinin her daim farkında olmak ve bunu problemleştirmek koşuluyla, bütün akademik çalışma alanlarından katkılara, fikir egzersizlerine, yaratıcı fikir çelmelere açık olacak.

Adının “KaosQueer+ olması planlanan akademik dergi için Ekim ayında yapılacak toplantının ardından çağrı yapılacak.

(Kaos GL)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.