ManşetYeşil Duyurular

Tutuklu öğrencilere kartpostal hazırlamak ister misiniz?

0

Genç Yeşiller, tutuklu öğrencilere gönderecekleri kartpostalları hazırlamaya, geçtiğimiz cumartesi kaldıkları yerden bu çarşamba (29 Ağustos) devam ediyor.

Genç Yeşiller’in etkinlik için Facebook’ta açtıkları sayfada yayınladıkları bildiri şöyleydi:

Her kartpostalın bir hikayesi vardır. Bu kartpostallar da Türkiye’de tutuklu 700 öğrencinin hikayesinin bir parçası olacak. Keseceğiz, boyayacağız, dikeceğiz, yapıştıracağız. Türkiye’nin dört bir yanındaki cezaevlerinde kalan 700 tutuklu öğrenciye “en içten sevgilerimizi” göndermek üzere, kartpostallar hazırlayacağız. Türkiye Genç Yeşilleri Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Kampanyası dahilinde, sizleri hep beraber, el yapımı kartpostallar hazırlamaya Yeşil Ev’e davet ediyoruz.

25 Ağustos Cumartesi saat 14:00’te ve 29 Ağustos Çarşamba saat 19:00 da, evden boyalarımızı, renkli kağıtlarımızı , eski ambalajlarımızı, parça kumaşlarımızı ve yaratıcılığımızı alıp Yeşil Ev’de buluşuyoruz. 

Türkiye Genç Yeşilleri Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Kampanyamız İstiklal caddesinde açacağımız imza toplama ve kartpostal gönderme kampanyası olarak devam edecektir. Hazırlayacağımız kartpostallar, farklı kişilerce doldurularak, tutuklu öğrencilere , toplanan imzalar da Adalet Bakanlığı’na gönderilecektir.

Gruptan Gizem Kastamonulu, geçtiğimiz cumartesi Beyoğlu Yeşilev’de düzenledikleri etkinliğin çok verimli ve keyifli geçtiğini belirterek “Ama daha hazırlayacak çok kart var, çünkü hapiste hala 700’e yakın öğrenci var. Herkesi bu çarşamba 19:00-22:00 saatleri arasında bekliyoruz. Gelin, hem hapisteki arkadaşlarımıza moral desteği verelim, hem tanışalım, hem muhabbet edelim” diyor.

 

Etkinlikle ilgili detaylara Facebook sayfasından ulaşılabilir

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.