ManşetTürkiye

Grup Yorum’a 110 yıl hapis istemi

0

10 Mayıs 2011 tarihinde Grup Yorum üyelerini hedef alan operasyonun ardından tutuklanan grup üyesi Seçkin Taygun Aydoğan’ın tahliye talebi yine reddedildi. Karar üzerine bir açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu, Grup Yorum üyelerine 25 ile 110 yıl arasında hapis istendiğini duyurdu.

Halkın Hukuk Bürosu uzun süredir tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan’ın tahliye talebinin kabul edilmemesi üzerine bir açıklama yaparak, Grup Yorum üstündeki baskılara dikkat çekti.

Grup Yorum üzerindeki baskıların her dönem sürdüğünün belirtildiği açıklamada, 3. yargı paketi ile faşist katillerin bile serbest kaldığı bugünlerde Grup Yorum üyelerinden Seçkin Taygun Aydoğan’ın tahliye talebi yine reddedildiği vurgulandı.

Grup Yorum hakkında açılan davada üyeleri için toplamda 25 ile 110 yıl arasında ceza istendiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“Grup Yorum üyelerinden Ali Aracı, Caner Bozkurt, Seçkin Taygun Aydoğan, Ayfer Rüzgar, hakkında sadece o gece İdil Kültür Merkezinde bulunup, gözaltına alındıklarında da direndikleri gerekçesiyle 18 ay ile 9 yıl arası ceza isteniyor. Grubun üyelerinden Ezgi Dilan Balcı hakkında Dev-Genç şapkası taktığı, “Hayata Dönüş” katliamını kınadığı, Parasız Eğitim Hakkını savunduğu, Ferhat ve Berna’yı sahiplendiği, Yürüyüş dergisi ve Demokratik kurumlara yapılan baskınları protesto ettiği gerekçesiyle 19 ile 74 yıl arası ceza istenmektedir.

İdil Kültür Merkezi çalışanı ve Kültür Sanatta Tavır Dergisi yazarı Metin YAVUZ ise sadece hakkında daha önce DHKP/C üyeliğinden dava açılmış olması ve o gün İdil Kültür Merkezinde bulunması nedeniyle 9 ile 24 yıl arası ceza istenmektedir.”

Açılan davanın umudun sesini susturmaya yönelik olduğu belirtilirken, AKP iktidarının tüm bu baskılara rağmen boşuna çabaladı belirtilerek, 21 Temmuz 2012’de Harbiye Konserine çağrı yapıldı.

(soL)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.