Yeşil Duyurular

Yeşil Kamp geliyor

0
Kamp yeri olarak Bursa Uludağ'da Obakamp belirtilmiş

Türkiye’deki Yeşiller hareketinin her yaz düzenlediği Yeşil Kamp, bu sene de 13-16 Temmuz tarihleri arasında Bursa Uludağ’da Obakamp’ta düzenlenecek.

“Yeşil Kamp 2012 kapılarını açıyor (derdik, kapısı olsaydı. Ama yok. Zaten ne gerek var kapılara, duvarlara?)” başlığıyla açıklanan kamp duyurusunda “Herkese açık, herkese “Gel gel, mutlaka gel!” diyen bir kamp bu. Yeşil bi’ kamp.” deniyor.

Masrafların dayanışmacı ve ortaklaşa yöntemlerle paylaşılacağının belirtildiği kampta tüm kararların da doğrudan demokrasi yoluyla alınacağı bildiriliyor.

Kamp yeri olarak Bursa Uludağ'da Obakamp belirtilmiş

Duyuruda ayrıca kampın programının oluşturulması için her türlü etkinlik önerilerinin 6 Temmuz Cuma’ya kadar [email protected] adresine iletilmesi isteniyor. Kampa katılmak isteyenlerin de bu mail adresine bildirim yapmaları rica ediliyor.

Yemek için erzak hariç katılım payının öğrenciler için 20, çalışanlar için 40 lira olarak önerildiği kampın bir gününde İkilm Değişikliği ve Enerji konulu etkileşimli bir anlatı ve atölye çalışmasının yapılacağının da kesinleştiği haberi veriliyor.

Kampın bir facebook grubu da kuruldu. http://www.facebook.com/groups/251785871601591/adresinden ulaşılabilen grupta hem kampla ilgili öneriler sunulabilir, hem de sorular sorulabilir.

Tam duyuru metni şöyle:

Yeşil Kamp 2012 kapılarını açıyor
(derdik, kapısı olsaydı. Ama yok. Zaten ne gerek var kapılara, duvarlara?)

“Şehir fena baydı, bi’ 3-5 gün ormana-çayıra atsak çadırı, kolektif kamp falan… Fena olmaz sanki”

“İklim Değişikliği mesela, çok ilgimi çekiyor. Hem onları öğrenip tartışacağım, hem de güzel insanlarla tanışacağım bir ortam olsa ne güzel olurdu. Var mı?”

“Bi’ adet sürdürülebilir topluluk kampı olsa da gitsem bu aralar. Hep beraber öğrensek, şenlensek, durulsak, doysak doğaya…”

“EDP ile Yeşiller birleşiyormuş. Nedir ne değildir merak ettim ben de. Nasıl insanlardır; kelamları ne, edaları ne… Hepsini bir yerde bulsam da baksam, gözlemlesem. Ona göre şey etsem.”

“Hayatımı sadeleştireceğim de, arada hatırlatmak lazım bünyeye onun keyfini… Odun toplasam, ateşinin etrafında dizilsem, toprağa otursam. İki gitar yanımda ve tepemde de sonsuz yıldız.”

“Yeşiller’le ne zamandır tanışmak istiyorum, şöyle güzel bi’ vesilesini bulsak da kaynaşsak.”

“Var ya, şu topraklarda konuşacak, dertleşecek, anlatacak, dinlenecek o kadar çok şey var ki… Ama yani muhabbet güzel olsun, esas önemli olan o.”

Benzeri şeyler geçiyorsa aklından, ve müsaitsen 13-16 Temmuz arasında, kamp yapıyoruz biz.

“Yeşil Kamp” adı. Bursa Uludağ’da, ekolojik, kolektif, şenlikli, bol muhabbetli. Her birimiz rengimiz-şeklimiz-cinsimiz-kelamımız-edamız neyse koyacağız ortaya, tadına doyum olmaz bir türlü olacak aşımız. Yani öyle olur herhalde, “çeşitlilikte ve çoğullukta bereket var” derler.

Herkese açık, herkese “Gel gel, mutlaka gel!” diyen bir kamp bu. Yeşil bi’ kamp.

13 Temmuz Cuma başlıyoruz, hazırlık, yerleşme falan. 16 Temmuz pazartesi bitiriyoruz, toparlanmayla karışık. 4 gün mümkünü yok uymuyorsa sana, 3 gün gel, 2 gün gel madem.

Masraflar ortak, dayanışmayla. Malum herkes çadırda kalamaz belki, şu veya bu yüzden. Az da olsa konfor lazımsa o da var: “Ben bungalovda kalmalıyım” dersen misal, fazladan biraz daha vereceksin para, olacak.

Bize öyle geliyor ki, Bursa merkezden gidiş-dönüş için otobüstü, çadır kirasıydı falan, katılım payını öğrenciye 20 lira – çalışana 40 lira yapalım. Artarsa kumbaraya, yetmezse çaresine hep beraber bakıla?

Yemek için erzak parasını ayrıca denkleştiririz orada, hep beraber karar vererek. Tüm kararlar doğrudan demokrasiyle zaten. Sabahları çimenlerde “Kamp Genel Kurulu” yapalım mı?

Bi’ de aklında bir fikir varsa mesela, onu da yazsan bize ne güzel olur. “Şöyle bi’ etkinlik yaparız, arkadaş var benim, o biliyo’”, “mesela şu konuda ben bi’ şeyler anlatmak isterim”, “sabah yoga yaptırırım, gece yıldız saydırırım”, ya da benim şimdi aklıma gelmeyen başka bi’ fikrin vardır mesela, hemen yaz.( Şu anda bir adet şahane İklim Değişikliği ve Enerji atölyemiz garanti, mesela.)

“Katılacağım ben kesin, tabi ya!” diyorsan; [email protected] adresine adını, e-posta adresini, cep telefonunu ve nereden-nasıl geldiğini yazıver. Ona göre ayarlayalım.

“Ben de şahane fikir var bak, şöyle anlatayım sana” diyorsan, yine [email protected] adresine yapmak istediğin etkinliği anlat, kaç saat süreceğini, ormanda bulunamayacak bi’ malzeme falan lazım mı, en az kaç-en çok kişiliktir, yaz. 6 Temmuz cuma sabahına kadar yaz ama, en geç! Ona göre ayarlayacağız kamp programını

Bi’ de tabi, bu kampı ve duyurusunu istediğin gibi, istediğin yerde duyur. Hatta lütfen duyur, türlümüz daha da zengin olsun, şahane olsun. Facebook grubu var mesela, ona katıl, davet et insanları. Teşekkürler =)

Yeşil Kamp Facebook grubu da şurada: http://www.facebook.com/groups/251785871601591/

Aklına gelen tüm soruları ve önerileri de oradan şey edebilirsin.

Gelişmeleri ve son hatırlatmaları kamptan önce yaparız yine, o yüzden [email protected] ‘a mail atmayı unutma, habersiz kalma. Hadi görüşürüz.

 

Yeşil Kamp 2012 Duyuru metnini pdf biçeminde indirmek için tıklayınız: Yeşil Kamp 2012 geliyor

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.