ManşetYeşil Havadis

Yeşil – Sol NKP kongresinde

0

Soldan Sağa: Yaşar Gökoğlu, Filiz Özdemir, Muhittin Kurban, Gülnur Öztaş, Alper Tolga Akkuş

Yeşiller Partisi ve EDP başkan ve eş sözcüleri İstanbul Taxim Hill Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında iki partinin, yeni katılımlarla kuracağı yeni yeşil sol partinin dayanacağı temel ilkeleri içeren deklarasyonu ilan ederken aynı saatlerde Mersin’de gerçekleşen NKP kongresinde de yeni ittifakın mensupları hazır bulundu.

Yeşiller Partisi’nden Gülnur Öztaş, Filiz Özdemir, Alper Tolga Akkuş; EDP’den ise Yaşar Gökoğlu ve Muhittin Kurban ülkeye yeni bir heyecan dalgası yaşatan yeni yeşil sol partinin ilkelerinin açıklandığı saatlerde nükleer karşıtı hareketin kalbinin attığı yerde idiler.

Ankara’dan kongreye katılan Filiz Özdemir ile Gülnur Öztaş yol yorgunluklarına karşın kongreyi ilgi ile takip ettiler. Yeşiller Partisi’ni yeni yerleştiği Mersin’de temsil etmek durumunda olan Alper Tolga Akkuş ise yaşadığı yerin temel sorunu olan nükleer santral tehdidine karşı nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine ilişkin notlarla ayrıldı NKP kongresinden.

NKP Adana adına kongreye katılan EDP üyeleri Yaşar Gökoğlu ile Muhittin Kurban ise Adana’daki nükleer karşıtı harekete ilişkin gözlemlerini aktardılar. Kongre sırasında Yeşil Gazete üzerinden İstanbul’daki basın açıklaması ile ilgili gelişmeleri takip etmeyi de ihmal etmediler.

Yeşil – Sol hareketin güneyde buluşan beş temsilcisi kongre sonrasında da Mersin sahilinde bir cafede önümüzdeki süreci tartışırken, İstanbul dışından yerelde biraradalığı nasıl daha fazla sağlamlaştırabiliriz konusunda düşüncelerini paylaştılar.

 

(Haber ve Fotoğraflar: Alper Tolga Akkuş)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.