ManşetYeşil Havadis

Yeşiller ve EDP’nin ortak deklarasyonu yarın açıklanıyor

0

EDP ve Yeşiller Partisi; demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, barıştan ve doğadan yana, ekolojist bir kitlesel siyasi seçenek yaratmak için , 16 Haziran Cumartesi günü İstanbul’da ortak deklarasyonlarını kamuoyuna açıklayacak.

Yeşiller Partisi ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısı  Taksim Hill Otel’de saat 11.00’de yapılacak.

Toplantı için yapılan basın duyurusu şöyle:

YENİ BİR SİYASİ SEÇENEK İÇİN BULUŞUYORUZ

Taksim Hill Otel
16 Haziran 2012 Cumartesi – 11.00

Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Yeşiller Partisi dünyaya benzer yerlerden bakan iki siyasi parti. Toplumun geniş kesimlerine ulaşmak, seçeneksizlikten kısırlaşan siyasi ortamı canlandırmak ve yeni bir siyasi alternatif yaratmak için ortak arayışa girdik.

Dünyayı değiştirmek için birlikte mücadele edeceğimiz; ilkelerini ve hayallerini paylaştığımız, politik önerilerini önemsediğimiz; herkesin eşit, herkesin farklı olduğu, çoğulcu bir siyasi partiye ihtiyaç duyulduğunu tespit ettik. Bütün dünyada adaletsizliğin derinleştiği, şiddetin yükseldiği, demokrasinin tahrip edildiği bir zamanda; iklim değişir, doğa tahrip edilir, ekolojik yıkım insan uygarlığını ve hatta üzerinde yaşadığımız gezegenin varlığını tehdit ederken, demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, barıştan ve doğadan yana, ekolojist bir seçenek yaratmak için çalışmalara başladık.

Bu çalışmaları toplumun farklı kesimleri ile paylaşmaya ve genişletmeye, derinleştirmeye hazır olduğumuz bir zamanda, yapılanların sonuçlarını paylaşmak istiyoruz. Amacımız her iki partinin sınırlarını aşan, faaliyetlerimizi geniş kitlelerle buluşturan, topluma heyecan veren yeni bir siyaset yaratmak.

Ortak deklarasyonumuzu açıklayacağımız basın toplantısına sizi de bekliyoruz…

Tarih: 16 Haziran Cumartesi
Saat: 11.00
Yer: Taksim Hill Otel
Adres: Sıraselviler Cad. No:5, Beyoğlu, İstanbul

EŞİTLİK VE DEMOKRASİ PARTİSİ – YEŞİLLER PARTİSİ


 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.