Türkiye

EDP: Kürt Sorunu’nu İHA ve F-16’larla mı çözeceksiniz?

0

Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Uludere‘de yaşanan katliam ile ilgili bir açıklama yayınladı. Genel Başkan Ferdan Ergut imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Bunları yaşamamıza yol açan zihniyetin içinde, tıpkı umudunu bağladığı İHA’lar gibi insan yoktur.  Bombayı bu kadar rahat kullanan bir politikanın bu topluma mutlu, huzurlu ve barışçı bir gelecek sunma ihtimali sıfırdır.” dendi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

 

KÜRT SORUNU’NU İHA ve F-16’LARLA MI ÇÖZECEKSİNİZ?

Dün gece Kuzey Irak’tan sınırı geçerek Şırnak Uludere’nin Ortasu köyüne doğru cephane ve silah taşıdığı zannıyla sırt emekçisi 40’a yakın yoksul Kürt yurttaşımız F-16’ların bombardımanıyla öldürüldüler. İnsansız hava araçlarının (İHA) teyit edilmeyen istihbaratlarını tek ve şaşmaz doğru gibi kabul eden yetkililerin kolayca verdikleri talimat bu vahşete yol açtı.

Bazı soruların aydınlanması gerekir:

* Olur olmaz her konuda konuşan İçişleri bakanı, olayın üzerinden 15 saat geçmiş olmasına rağmen neden hala açıklama yapmayıp, konuyu yerel makamlara ve TSK’ya bıraktı?

* Bu köylüler PKK’lı gerilla iseler taşıdıkları iddia edilen mühimmat ve silahlar nerede?

* Önceki bazı operasyonlarda yanlış koordinatların verildiği biliniyor. Bu kez de sivil – silahlı ayrımı yapmayan istihbaratı  rastgele verip, bombalamaya neden olan sorumlular kimler?

* Hukuka ve yurttaşlarının güvenliğine riayet eden devletlerin önceliği, sadece bir tahminden hareketle ve hiçbir ön araştırma/soruşturma yapmaksızın yurttaşlarının üzerine bomba yağdırarak, onları param parça ederek sözüm ona sonuç almak mıdır?

*Bu infazın Mustafa Muğlalı’nın yaptığından ne farkı var?

Bunları yaşamamıza yol açan zihniyetin içinde, tıpkı umudunu bağladığı İHA’lar gibi insan yoktur.  Bombayı bu kadar rahat kullanan bir politikanın bu topluma mutlu, huzurlu ve barışçı bir gelecek sunma ihtimali sıfırdır.

Yüze elli yıldır Kürt Sorunu’nun çözümünü namlunun ucunda gören ve böyle bir siyasal sorunu İHA’lara, F-16’lara havale eden politikalardaki ısrar çıkmaz bir yoldur.

AKP iktidarının insansız sözde çözümü Tükiye’yi uçuruma sürüklüyor.

Sorumlular gecikmeden yargı önüne çıkarılmalıdır.

Ferdan Ergut

EDP Genel Başkanı

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.