Doğa Mücadelesi

Erzin termik santrala karşı sokakta

0

Erzin Termik Santral Karşıtı Çevre Platformu temsilcileri, termik santrallerinin insan sağlığına ve doğaya verdiği zararlar tüm dünya tarafından kabul edilirken, bölgelerinde yapılan ve yapılması planlanan termik santrallerdeki ısrara tepkilerini Ankara’ya taşıdı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde basın açıklama yapan Erzinliler, “Erzin İlçesi Aşağıburnaz mevkiinde yapılması planlanan Selena Kömür Santralini protesto etmek için, Erzin halkını temsilen buradayız” dedi.

Ellerinde “hayatı” ifade eden narenciyeleri, yine narenciye görüntülerinden ve termik santral karşıtı dövizlerini taşıyan Erzinliler, şapkaları ve kaşkollarıyla da tepkilerini dile getirdi.

Platform Dönem Sözcüsü, Erzin Sulama Kooperatif Başkanı Mustafa Vural, “BM, Avrupa Birliği ve Çevre Bakanlığı verilerine göre küresel ısınma ve buna bağlı iklim değişikliğinin, yani kuraklığın en önemli nedeni kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtlarla elektrik üretmek olarak belirtiliyor” dedi.

“Bütün bu gerçeklere rağmen, en büyükleri Burnaz Sahilinde olmak üzere yılda 15.5 milyon ton kömür yakılarak elektrik elde etmek için, sadece İskenderun Körfezi’ne 7 adet termik santral inşaatı başlamak üzeredir” diyen Vural, bölgede çalışır vaziyette olan Yumurtalık Su Gözü Termik Santralinin “Zehir kusmaya devam ettiğini” hatırlattı. Vural “Termik santrallerin zararlarının kümülatif döngüsü bölgeye doğa ve canlı ölümleri şeklinde olacaktır” dedi.

Erzin ilçesinde kurulması planlanan iki santralin ÇED bilgilendirme toplantılarının halkın yoğun tepkisiyle karşılaştığını hatırlatan Vural, “Hukuki süreç henüz bitmemişken, bu santralleri ısrarla kurduracaklarını söyleyen iktidara soruyoruz: Hani siz halktan yanaydınız? Hani ülkeye ileri demokrasi getirecektiniz? Hani yargı kararlarına riayet edecektiniz? Öyle olsaydı biz neden buradayız?” dedi.

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.