ManşetTürkiye

Gerze direnişçileri konuşuyor

0
Yeşil Gerze Platformu sözcüsü Şengül Şahin

Yeşil Gerze Platformu sözcüsü Şengül Şahin

Sinop’un Gerze ilçesinin Yaykıl köyünde kurulmak istenen Gerze termik santralına karşı direnen köylülere ve Gerze halkına yönelik önceki gün uygulanan polis şiddetine karşı tepkiler yayılıyor.

 Yeşil Gerze Platformu sözcüsü Şengül Şahin ve köylülerin avukatı Cömert Uygar Erdem bu sabah Açık Radyo’da yayınlanan Açık Yeşil’e konuk oldular. Ömer Madra ile birlikte hazırlayıp sunduğumuz programda konuşan Şengül Şahin 1 aydır nöbet çadırlarında devam eden ve önceki gün yaşanan polis şiddetinin ardından basının daha fazla gündemine gelen eylemin şirketin bir kez daha köyü tekrar terk etmesiyle sonuçlandığını anlattı. Olaylarda yüzlerce polis ve jandarmanın direnen köylüleri saatlerce gaz bombalarıyla ve panzerlerle baskı altında tuttuğunu anlatan Şahin’in verdiği bilgilere gvöre şirketin üçüncü köye girme denemesi de başarısızlıkla sonuçlandı.

Avukat Cömert Uygar Erdem de şirketin henüz ÇED süreci için gereken zemin etüdünü yapamadığını, ben nedenle de ÇED sürecinde hiçbir ilerleme kaydedemediğini anlattı. Olayların ardından gözaltına alınan Volkan Özen isminde 21 yaşındaki bir gencin de tutuklandığını anlattı. Erdem, Yaykıl köylülerinin termik santrala karşı çekme gerekçelerinin yaşadıkları yeri koruma kaygısı olduğunu belirtti.

Gerze direnişiyle ilgili Açık Yeşil’in kaydını aşağıda dinleyebilirsiniz:

 

Gerze’de önceki gün yaşanan olaylarla ilgili önceki bütün haber ve yorumlara BURADAN erişebilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.